Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
meggi84
Gastarbeiter

Nowa w Londynie

Postautor: meggi84 » 12 lip 2011 17:54

Witam, w październiku wybieram się do Londynu. Co prawda 2-3 pierwsze tygodnie będę mogła przenocować u kolegi, dalej już będę musiała poradzić sobie sama. Mój angielski nie jest perfekcyjny ale dogadam się. Mam pytanie: jak postawić pierwsze kroki w Londynie? Mam mgr z zarządzania ale na początek nastawiam się na tzw. "szmatę". Gdzie szukać pracy i najlepiej w jakim sektorze(jeśli nie znam dobrze języka). Na jakie zarobki mogę liczyć na początku oraz jakie są wydatki? I czy opłaca się jechać przez agencję pracy bo słyszałam, że mało godzin dają do przepracowania;/ Byłabym wdzięczna za odpowiedź ponieważ nigdy nie byłam za granicą na własny rachunek. :)

Starababa
Gastarbeiter

Re: Nowa w Londynie

Postautor: Starababa » 12 lip 2011 19:34

meggi84 pisze:Mam mgr z zarządzania ale na początek nastawiam się na tzw. "szmatę". Gdzie szukać pracy i najlepiej w jakim sektorze(jeśli nie znam dobrze języka). Na jakie zarobki mogę liczyć na początku oraz jakie są wydatki?

Szukac w Soho, Kings Cross, "na flacie"

Branze - tance, towarzystwo, pierniczenie ....

Zarobki - rozne, zaleznie od uslug

Wydatki - makijaz, taksowki....

Skoro nastawiasz sie na szmate.. jak sama piszesz.... :lol:

daneo31

Nowa w angli

Postautor: daneo31 » 28 sie 2011 12:46

witam.wiadomo ze agencja agencji nie jest rowna sa gorsze i lepsze.musisz zapytac w agencji na jakich warunkach Cie zatrudnia i kto bedzie i jak Cie rozliczal.W moim przypadku rozliczali mnie z Legal-E i mieli bardzo dobre sposoby na ominiecie wysokiego podatku po to bym mial wiekszy dochod tygodniowo bo znajac zycie jak pojdziesz na tzw szmate dostaniesz najnizsza krajowa a do tego podatek Cie zje i NINo.tak wiec na poczatek jest dobrze dla agencji popracowac do czasu az sie ogarniesz ze wszystkim.bo jak na poczatek to jest tu za duzo tego jak dla poczatkujacego a agencja w wielu kwestiach pomaga no ale tez skubia ale i tak nie wezma wiecej niz bys miala oddac na podatki.Pozdrawiam

daneo31

Nowa w angli

Postautor: daneo31 » 28 sie 2011 12:47

witam.wiadomo ze agencja agencji nie jest rowna sa gorsze i lepsze.musisz zapytac w agencji na jakich warunkach Cie zatrudnia i kto bedzie i jak Cie rozliczal.W moim przypadku rozliczali mnie z Legal-E i mieli bardzo dobre sposoby na ominiecie wysokiego podatku po to bym mial wiekszy dochod tygodniowo bo znajac zycie jak pojdziesz na tzw szmate dostaniesz najnizsza krajowa a do tego podatek Cie zje i NINo.tak wiec na poczatek jest dobrze dla agencji popracowac do czasu az sie ogarniesz ze wszystkim.bo jak na poczatek to jest tu za duzo tego jak dla poczatkujacego a agencja w wielu kwestiach pomaga no ale tez skubia ale i tak nie wezma wiecej niz bys miala oddac na podatki.Pozdrawiam

Wróć do „Praca”