Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
yakuzsa
Gastarbeiter

Kierowca HGV class1 (CE)

Postautor: yakuzsa » 25 lis 2010 12:37

witam wszystkich. mam pytanie jakie szanse na zatrudnienie ma osoba z kat CE w UK bez doświadczenia na ciężarowych, 27 lat.Wolałbym nagrać sobie robotę przed wyjazdem tam, albo ewentualnie wiedzieć jakie są szanse aby usiąść za kiera w UK. Na stronach www firmy wymagają min 2 letniego doświadczenia.....wie ktoś , albo przechodził ktoś taka drogę i teraz jeździ? ewentualnie możecie polecić jakiś namiar

pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia

ps.w PL napadało sniegu :twisted:

user498212
Gastarbeiter

Postautor: user498212 » 26 lis 2010 16:03

Witam!
Probowac trzeba ale czy to wyjdzie nie wiem... tu firmy ktore moga zatrudnic na LGV czy HGV zrobia ci jeszcze egzamin teoretyczny i praktyczny
-Przepisy ruchu drogowego po angielsku ( tu troche jest inaczej niz w normalnym swiecie )
-Znajomosc tachografu i bardzo wnikliwie czasu pracy, przerw, jazdy itd
i potem -egzamin praktyczny ( To najprostsze akurat bo podlaczyc zestaw i przejechac sie z gosciem po ulicach przez jego wskazanych da sie zrobic nawet bez praktyki, ale on stwierdzi czy robisz to bezpiecznie czy nie )
Ja np nie pcham sie na trasy i naczepy wole robote dla cuncilu jezdze smieciarka bez tacho ( wazne w nadgodzinach) kilometrow nie narobie wiele ale jestem na miejscu tyle ze ciasne ulice troche czasem ale da sie wyzyc.
Gdzie szukac???probuj na necie i po agencjach ale to juz trzeba byc na miejscu, aha i czeka Cie zmiana prawa jazdy na angieskie bo to juz raczej wymog i z polskim slabo widze....jak chcesz wiecej info daj jakis namiar to napisze w wolnej chwili

Wróć do „Praca”