Postautor: purblankax » 02 lis 2010 15:59
witam
mam kilka pytań do forumowiczów.
chciałabym jako self- employed otworzyć sklep internetowy w Anglii i sprowadzać towar z Polski. Narazie do momentu nieprzekroczenia progu nie będę płatnikiem VAT tu w Anglii.
Oto moje pytania
1 czy National Insurance Number to jest to samo co NIP polski. tzn czy przy rejestracji firmy u producenta czy hurtowni polskich od ktorych bede brała towar wlaśnie NIN mam podawać?
2 jesli chodzi o dokumenty - polskcy producenci czy hurtownie chcą dokumentów od firm - wiadomo zeby rozpocząć współpracę. Jednak jakie to mają byc dokumenty jako self- employed?
3 czy jest obowiązek posiadania kasy fiskalnej w moim wypadku - kupuję rzeczy w Polsce sprzedaję w Anglii narazie bezposrednio do klienta indywidualnego? Jeśli tak jakie są warunki posiadania takiej kasy ?
4 jesli w ciagu dnia sprzedam 10 par spodni to do księgi "przychodów i rozchodów" powinnam wpisac ze sprzedałam całościowo 10xspodnie= np 200Ł czy każde spodnie osobno ?
5 jesli kupie towar w zlotówkach w polsce z konta w banku polskim aby potem cos np wliczyc w koszta musze przeliczyc na funty. na jakiej podsatwie to zrobic? wiem ze w polsce funta przelicza sie wg kursu NBP w danym dniu.jak to wygląda w przypadku angielskiego księgowania?
6 czy przy prowadzeniu sklepu internetowego musi być kasa fiskalna czy zamiast niej moze byc jakis program komputerowy?czy kasa fiskalna powinna w UK być zarejestrowana tak jak to się robi w Polsce?