Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
Gizmo55
Gastarbeiter

Uwaga-Cranswick!!!

Postautor: Gizmo55 » 22 lip 2010 12:55

Witam! Chciałam napisać kilka słów o tej firmie,ostrzec a także znalezć pomoc. Pracuję w tej firmie już jakiś czas i bez żadnej przesady mogę stwierdzić,że jest to legalny obóz pracy,ludzie są tak zastraszani,że nikt nie ma odwagi nic z tym zrobić,każdy się boi,że straci pracę. Warunki pracy uwłaczają godności człowieka,pracuje się po 10,5 a nawet po 12 godzin w temperaturze 3 st, przez cały dzień są tylko dwie przerwy po 30min (kiedys były 3 przerwy po 20min),od rana do wieczora słyszy się tylko FASTA!!! (szybciej),jestesmy non stop poganiani,wydajność pracowników mierzona jest ze stoperem w ręku jak na wyścigach. Ludzie są poniżani i szykanowani,panuje totalny rasizm,większość pracowników to obcokrajowcy. Chciałam ostrzec wszystkich,którzy chcą się tu przyjąć do pracy,zastanówcie się,czy chcecie pracować w tym obozie!!!! Każdy kto tu pracuje marzy tylko o tym,aby znależć inną pracę i uciec stąd jak najdalej,chciałabym nagłośnić tą sprawę na większą skalę,może ktoś mi w tym pomoże,sama nie dam rady,a również jak większość pracowników,boję się utraty pracy,ludzie tu pracujący milczą,rozmawiają między sobą,ale nikt nic nie robi,nigdzie nie pójdą na skargę,a przecież tutaj są łamane wszystkie prawa człowieka i pracownika,jesteśmy niewolnikami,którzy pracują za śmieszną stawkę 5,85/h,w temperaturze gdzie ręce bolą z zimna,gdzie trzeba dzwigać powyżej norm itd...jest ogrom czynników. Każdy kto tu pracuje przyzna mi rację,bo takie niestety są fakty.

Wróć do „Praca”