Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
Begginer
Gastarbeiter

W jakim banku w UK założyć konto?

Postautor: Begginer » 24 maja 2010 22:27

Cześć.
W lipcu jadę do Birmingham do pracy i ciekawi mnie w jakim banku polecacie założyć konto na wyspach. Kryteria są jasne: powinno być tanie i proste w obsłudze, z dostępem przez internet, kartą do bankomatu (kredytowa mi nie potrzebna) no i żeby formalności przy zakładaniu nie było za dużo. Przy okazji napiszcie jakie papiery mogą wymagać przy założeniu takiego konta. Chciałbym je założyć jeszcze zanim pójdę do pracy (w końcu to konieczność).
Z góry dzięki za odpowiedzi i sugestie.
Pozdrawiam :)

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 01 cze 2010 17:53

ja proponuje sie paru zwrotow grzecznosciowych nauczyc uzywac :wink:
np. czy moglibyscie mi poradzic prosze, bylbym niezmiernie wdzieczny itd.. a nie walisz tonem rozkazujacym :x

a bank to kazdy to samo oferuja, darmowe, dwie karty, internetowa obsluga rzecz jasna.. nieznam banku by tego nie oferowal.. cywilizacja chlopie :wink:

pozdro :D
Ostatnio zmieniony 03 cze 2010 10:58 przez aina24, łącznie zmieniany 1 raz.

burczynski82
Gastarbeiter

Postautor: burczynski82 » 01 cze 2010 19:38

Polecam Lloyds TSB, konto otwierają przy 1 wizycie w 20min bylo po wszystkim, wybierz konto Clasic jest bezpłątne masz internet prostszy w obsludze niz w Polsce, dostaniesz vise debetową, ksiązke czekową i ksiązke do wpłat osobistych.
Nie polecam Barclays'a, na otworcie konta czekalem 6tyg dlatego ze nie mogli znaleść mojego adresu w jakims spisie adresów choć bratowa na tym adresie jest ich klientką, wiec im podziękowalem.

kaz-ik
Gastarbeiter

Postautor: kaz-ik » 02 lip 2010 14:50

na tego Lloyds też uwazac trzeba bo potrafią w kanał wpuscic lepiej inny bank wybrać albo opcja karte mastercard prepaid sobie kupić są w sklepach lub z neta .. niektore pozwalaja je jak konto w banku traktować ..wplaty czyli doladowania może kazdy robić nawet pracodawca hehehe ale maja limity kwoty wpłaty miesiecznej np. 500F lub 2 tyś funciakow trzeba patrzeć co pisza

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 02 lip 2010 16:33

burczynski82 pisze:Polecam Lloyds TSB, konto otwierają przy 1 wizycie w 20min bylo po wszystkim, wybierz konto Clasic jest bezpłątne masz internet prostszy w obsludze niz w Polsce, dostaniesz vise debetową, ksiązke czekową i ksiązke do wpłat osobistych.
Nie polecam Barclays'a, na otworcie konta czekalem 6tyg dlatego ze nie mogli znaleść mojego adresu w jakims spisie adresów choć bratowa na tym adresie jest ich klientką, wiec im podziękowalem.

Nie polecam tez korzystac z bankomatow barclaysa - czasem jedza karty.

Wróć do „Praca”