Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
Antusia
Gastarbeiter

Praca w hotelu jako pokojówka - pośrednik

Postautor: Antusia » 10 lis 2009 09:35

Witam, mam pytanie czy ktoś z Was dostał pracę jako pokojówka w hotelu przez pośrednictwo?? Wiem że agencje pracy nie pobierają opłat jednak w odpowiedzi na jedno z ogłoszeń o pracy dostałam odpowiedź od pośrednika który pobiera x funtów za wspólną wizytę u pracodawcy po podpisaniu umowy. Czy spotkaliście się z czymś takim?? Pytam ponieważ nie chciałabym się naciąć. Z góry dziękuję za odpowiedź

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 10 lis 2009 09:40

Pobieranie oplat w takich sytuacjach jest po prostu nielegalne.

Agencje/posrednicy biora % od pracodawcy, nie od potencjalnego pracownika.

Tylko Polacy dalej daja sie w konia robic przez innych Polakow....

Jezyk "komunikatywny"?

Antusia
Gastarbeiter

Postautor: Antusia » 10 lis 2009 09:49

to że jest to nielegalne to wiem, bardziej pytam pod kątem tego czy ktoś w taki sposób dostał pracę i czy była to praca legalna czy tylko wyrzucił w błoto pieniądze. Ogłoszenie to pojawia się cyklicznie co jakiś tydzień dlatego tym bardziej mnie to dziwi że ciągle "pan" prowadzi nabór przy takiej ilości ludzi szukających pracy. Jeśli ktoś z Was miał do czynienia z tym ogłoszeniodawcą-pośrednikiem bardzo proszę o jakieś informacje

nandelle
Gastarbeiter

Postautor: nandelle » 23 lis 2009 13:52

Ja znalazłam pracę właśnie przez takiego "Pana". Odpowiedziałam na ogłoszenie, spotkałam się z Tym Panem, a on zaprowadził mnie do agencji, podpisałam umowę. Wszystko legalnie. Po tym całym podpisywaniu otrzymałam adres, gdzie mam się stawić do pracy, jak ubrana i oczywiście zapłaciłam Temu Panu "30 funtów za fatygę".

Równie dobrze do takiej agencji możesz pójść sama, ale musisz wiedzieć gdzie.
Zawsze lepiej pracować bezpośrednio dla hotelu, a nie dla agencji, bo strasznie zdzierają z Ciebie kasę.
Ja pracowałam dla hotelcare.
Nie polecam. Praca ciężka, słabo płatna. Naprawdę praca pokojówki jest cholernie ciężka, zwłaszcza w 5 gwiazdkowych hotelach.
Ale do wszystkiego można się przyzwyczaić.

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 23 lis 2009 14:11

"Wszystko legalnie. Po tym całym podpisywaniu otrzymałam adres, gdzie mam się stawić do pracy, jak ubrana i oczywiście zapłaciłam Temu Panu "30 funtów za fatygę"."

To nie jest legalne.

karo2
Gastarbeiter

Postautor: karo2 » 24 lis 2009 23:24

ja tez prace załatwiłam w ten sam sposób i po miesiącu już jej nie miałam to jest nielegalne wykorzystują ludzi i od każdej z pan biorą prowizje potem po jakimś czasie zwalniają a na ich miejsce przychodzą nowe które znowu płaca prowizje panu x i tak w kółko od nowa :!: widocznie pan x ma znajomości w agenci pośrednictwa pracy ale nie powinien w ten sposób wykorzystywać ludzi

AnneW
Gastarbeiter

Postautor: AnneW » 26 lut 2010 18:53

Tego typu "posrednictwo" jest nielegalne!!! Osoby, ktore je organizuja licza na naiwnosc Polakow. Zachecam do odwiedzania agencji posrednictwa pracy, specjalizujacych sie w Cateringu i Hospitality, do przegladania stron Internetowych (gumtree, Caterer.com) lub do kilkunastu spacerow z zapasem swoich CV i CovLet :) Ja juz nie pracuje przez Agencje, mam jednak kilka, ktore moglabym polecic - nie wiem tylko, czy moge to zrobic na Forum...?

danielcarpedm
Gastarbeiter

Postautor: danielcarpedm » 03 kwie 2010 16:47

Jesli interesuje Cie praca pokojowki, to meze wez pod uwage statki pasazerskie. Tez ciezka praca, ale pieniadze do reki i mozna troche Swiata zobaczyc. Spedzilem trzy lata z Princess Cruises przez agencje w Gdyni i caly czas dobrze wspominam.

Pozdrawiam

Wróć do „Praca”