Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
dadan
Gastarbeiter

W jakich miesiącach 'najłatwiej' o pracę? Listopad jest OK?

Postautor: dadan » 06 wrz 2009 14:39

Witam wszystkich !

Za jakiś czas planuję wyjazd do GB, do Londynu. Dokładnie w okolicach Listopada, na jakieś pół roku.

Moje pytanie dotyczy tego iż często się słyszy, że w okresie 'wakacyjnym' jest o pracę w Londynie najtrudniej. Tak więc czy teoretycznie poszukiwanie pracy w takich miesiącach jak Listopad czy Grudzień, jest jakimś 'plusem' ? To trochę teoretyczne pytanie, ale może ktoś, coś ciekawego mi podpowie. Planuję pracy szukać raczej F2F w jakimś, barze, pubie;

pozdrawiam

darekKatowice
Gastarbeiter

Postautor: darekKatowice » 06 wrz 2009 18:20

Cześć.

Listopad czy Grudzień to nie są wakacje przecierz, więc jest szansa, według mnie niema reguły na to.Wiadomo sa okresy "martwe" takjak w Polsce, wtedy może byc jakiś zastuj.Syszałem nawet że styczen,luty,marzec to takie cieńkie miesiące.Ale to nigdy niewiadomo,Ja wyjeżdzamw styczniu.Zobaczymy co bedzie:))

Wszystkiego dobrego.

dadan
Gastarbeiter

Postautor: dadan » 06 wrz 2009 22:48

sprawdzę to w praktyce, staram sobie wyszukiwać jakies plusy wyjazdu w tym terminie, gdyż dodaje to trochę odwagi ;)

również wszystkiego dobrego ;-)

Wróć do „Praca”