Strona 1 z 1

Mała gastronomia (fast food) - jak zacząć (pozwolenia, itp.)

: 19 sty 2009 15:03
autor: aaaaaa6
Po czterech latach w budownictwie zamierzam zajac sie sprzedaza fast-foodow z przyczepy cateringowej.O ile praktyczna strona wykonania dań nie jest dla mnie tajemnica to nie jestem pewien co do strony prawnej tego przedsiewziecia.Pytania moje to; 1.Gdzi i w jaki sposob zarejestrowac swoja dzialalnosc,2 jakie pozwolenia musze zdobyc,gdzie to sie robi i ile to kosztuje,3 do kogo udac sie w sprawie miejsca na postawienie przyczepy.Prosze rowniez o wazne rady wynikajace z waszego doswiadczenia dotyczace tego rodzaju dzialalnosci.Z gory dziekuje.

: 20 sty 2009 08:23
autor: mich80
Spodziewalem sie, ze po 1 z odcinkow Londynczykow zaroi sie od polskich zarc. Powodzenia

: 21 sty 2009 06:22
autor: angik
No i prawidlowo! Polska kuchnia jest swietna! :D

: 24 sty 2009 21:53
autor: aaaaaa6
Zamierzam sprzedawac hot-dogi i hamburgery w ''angielskiej'' wersji czy ktos zna adresy hurtowni w ktorych moge zaopatrzyc sie w mrozone produkty jak i bulki

: 27 sty 2009 20:02
autor: aaaaaa6
czy nikt nie ma o tym pojecia? niewierze...

: 27 sty 2009 22:18
autor: Babcia Jadzia
AngiK pisze:No i prawidlowo! Polska kuchnia jest swietna! :D




aaaaaa6 pisze:Zamierzam sprzedawac hot-dogi i hamburgery w ''angielskiej'' wersji czy ktos zna adresy hurtowni w ktorych moge zaopatrzyc sie w mrozone produkty jak i bulki


:lol:

: 27 sty 2009 22:22
autor: darekzlondku
... jak sie ma pomysla sprzedawania "goracych psow " do kampanii prowadzonej w UK (od niedawana) odnosnie zdrowego odzywiania sie...?

: 28 sty 2009 06:01
autor: angik
Tak, zauwazylam, takajednaobca .No coz...szkoda :( , ale i tak zycze powodzenia.