Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
user1423546
Gastarbeiter

Uwaga na oszusta - budowlanka/remonty domów prywatnych

Postautor: user1423546 » 07 paź 2008 10:14

Chcę przestrzec wszystkich przed nieuczciwym pracodawcą działającym na terenie Londynu. Prowadzi firmę budowlaną zajmuje się głównie remontami w domach prywatnych. Zatrudnia na czarno pracowników (obietnice legalnej pracy, podwyżki jak najbardziej są) bez podpisywania kontraktów, a później są problemy z uzyskaniem zapłaty za pracę (tłumaczenia są różne w zależności co mu akurat do głowy wpadnie), nie odbiera telefonów , ukrywa się (nawet nie nocuje w domu). NAZYWA SIĘ WALDEMAR K. vel "BOB". Nie jestem sam w tej sytuacji, ponieważ razem ze mną jest jeszcze dwóch oszukanych (razem go ścigamy), inni też mają problemy z uzyskaniem należnych pieniędzy.

wiktoria105
Gastarbeiter

Postautor: wiktoria105 » 30 paź 2008 18:13

pisze sprostowanie;nie spodziewalem sie ze na tym forum kazdy moze pisac co chce,nawet takie oszczerstwa.Ale tak to jest jesli jest sie za dobrym dla ludzi.Prowadze firme prawie 10 lat w UK,i nigdy nie mialem problemow z platnosciami ludziom,owszem ostatnio byly problemy finansowe, spowodowane nierzytelnoscia zleceniodawcy,oraz nieuczciwoscia tych pracownikow ktorzy zle wykonujac swoja prace narazili firme na duze straty.Przy czym wlasnie -tym osobom wiele razy udzielalem pomocy . Jezeli ktos pisze takie oszczerstwa to niech sie nie chowa za ekranem monitora jak tchorz -tylko ma odwage podpisac sie- jesli pisze prawde.Ale to jest polglow i idiota!!.ostatnio bylo zatrudnionych 22 pracownikow na self employed i wiekszosc z nich niechcialo byc zatrudnienych poniewaz brali wszelkie benefity. "Bob".

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 31 paź 2008 12:33

Dziekujemy za replike.
Nazwiska wymienione przez usera wlasnie dlatego zostaly przeze mnie uzuniete z postu zeby nie nosil on znamion oszczerczo-znieslawiajacych.
Pozdrawiam.

jareckij69
Gastarbeiter

Re: UWAGA NA OSZUSTA!!!!!!!!!!!!!

Postautor: jareckij69 » 18 gru 2008 22:31

Cóż widać że oszczerstwa mają ciąg dalszy długo szukałem tego ogłoszenia i jest znalazło się i co czytam ,że mój były pracodawca pisze cytuje "nieuczciwością tych pracowników którzy źle wykonując swoją prace narazili firmę na duże straty" Panie Bob bo widać nie wolno używać Imion i Nazwisk żarty Pan sobie robi na to ja sam sobie nie pozwolę aby ktokolwiek mnie obgadywał zwłaszcza osoba która jeszcze ze mną się nie rozliczyła i szkaluje ,że to ja napisałem ten post .Do dnia dzisiejszego ja i wiele innych osób jest nierozliczonych czy jest Pan w stanie zaprzeczyć chodziłem kilkakrotnie do Pana po pieniądze w deszczu i w biedzie prawdziwy człowiek potrafi się zachować w sytuacji i z pieniędzmi i bez nich a Pan jak ich nie było kręcił nas i piszę tu tylko prawdę można było załatwić inaczej sprawę po prostu powiedzieć skoro byliśmy tak nie rzetelnymi pracownikami dlaczego Pan do nas dzwonił abyśmy wracali do firmy ,kto za czasów Pana firmy brał benefity jasnowidz Pan jest i lepiej ten temat nie będę ruszał bo właśnie bo........ ,kto był zatrudniony na self-employed pytam ,nikt ja wyraziłem zgodę i nigdy nie byłem legalnie zatrudniony ani ja ani nikt w firmie a wiec kto tu kłamie my .Uważam, że większość pracowników wykonywała bardzo dobrze swoją prace a co za tym szło że Pan czegoś się dorobił i nie ukrywam przez 1 rok jak najbardziej był Pan rzetelnym pracodawcą i nie jednokrotnie pomagał na pewno mnie ale za dobrych czasów jak były pieniądze w/w przyszły złe czasy ponieważ było kilku pupilków, którzy nie musieli pracować tylko pić i firma upadła co było oczywiste a teraz czytam takie kłamstwa szyderstwa na tym form wstyd po prostu wstyd i powiem nie dziwie się osobie która napisała ten post bo biedę mieliśmy i to sporą nie tylko my ale i nasze rodziny ale nie ukrywam mogę tylko Panu podziękować i chyba nie tylko ja ,że tak nas Pan potraktował bo dzisiaj pracujemy razem i nie ukrywam mamy się dobrze Ba bardzo dobrze i staramy się chłopakom pomagać w pełni tego słowa znaczeniu a tak na marginesie to z tymi 10 latami firmy Pan przesadził :lol: teraz mogę powiedzieć i Pan wie tak to ja Jarek J. Mam nadzieje ,że tym cytatem zamykamy ten post Pozdrawiam Życzę powrotu do zdrowia .JJ.

pharao
Emigrant

Postautor: pharao » 25 gru 2008 22:12

wiktoria105 pisze:pisze sprostowanie;nie spodziewalem sie ze na tym forum kazdy moze pisac co chce

Na tym forum każdy może pisać co chce, jaki moderator - takie forum. :x

Wróć do „Praca”