Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
adriankent
Gastarbeiter

Niewypłacalna agencja pracy! Co robić?

Postautor: adriankent » 13 gru 2013 14:02

Witam.

Piszę do wszystkich forumowiczów o poradę. Streszczę swoją historię, tak żeby można było łatwiej zobrazować istotę problemu. Otóż pracowałem przez agencję pośrednictwa pracy. Właściwie przez cały okres pracy w tej że agencji, przydażały się problemy. Ucinanie godzin, szukanie powodu aby nie zapłacić za wykonaną pracę, raz sie nawet zdarzyło że nie otrzymałem wynagrodzenia za cały tydzień, bo ktoś się ponoć "pomylił" w systemie. Jednak do póki znajdowałem się w Londynie, miałem nad wszystkim kontrole, poprzez co tygodniowe wycieczki do agencji w celach wyjaśnienia nie wypłaty pięniędzy. Stwierdziłem więc, że nie ma sensu dalej pracować z takim pracodawcą i wróciłem do Polski. Jedak agencja zalegała mi za wypłatą dwóch tygodniówek. Dostałem payslip w środę, lecz w piątek nie znalazłem wynagrodzenia na moim koncie. Wysłałem kilka e-maili z zapytaniem do ludzi pracujących w tej agencji. Odpowiedzi nie uzyskałem. W następną środę na e-maila otrzymałem kolejny payslip, lecz dziś(piątek) nie otrzymałem kolejnego wynagrodzenia.

Pytanie brzmi: Co w takiej sytuacji robić, kiedy mam payslipy, lecz nie otrzymałem wynagrodzenia?

PS: Dziękuje za wszystkie odpowiedzi: Zapomnij o kasie :) Liczę na poważną pomoc :) Z góry dziękuję :)

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 14 gru 2013 18:52

zadzwon tam I pogon.

Danieluk75
Gastarbeiter

Postautor: Danieluk75 » 07 sty 2014 11:10

sprobuj napisac do nich info@zrda.co.uk ja trafilem na nich przed swietami i ciekawie sie zapowiadaja-moze cos zrobia...napisac na pewno nie zaszkodzi a kto pyta nie bladzi :

blackmargo
Emigrant

Postautor: blackmargo » 07 sty 2014 15:08

Form RP1 - Redundancy Payments Services :wink:

Wróć do „Praca”