Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
uroboros100
Gastarbeiter

au pair - ktoś coś?

Postautor: uroboros100 » 12 sie 2013 18:42

szukałam takiego tematu ale nie znalazłam....

ktos ma jakiekolwiek doświadczeia z aupairingiem? chciałam sprobować, myślę że to świetny pomysł i właściwie praca tego nie można nazwać, ale może ktoś zechciałby się podzielić refleksjami.

zakładam temat bo sama dostałam chyba z 3 czy 4 oferty w londynie i pod, nie przez agencję, więc patrze na to troche przez palce, bo bez pomocy agencji ryzyko jest większe.

brać?nie brać?

dodam jeszcze, ze zarobki są mikroskopijne jeśli się szuka ofert przez agencję, bo tam stawki z góry są ustalone, natomiast oferty prywatne mogą być gorzej, jak i sporo lepiej płatne.

uroboros100
Gastarbeiter

Postautor: uroboros100 » 18 sie 2013 23:05

na prawde nikt nic nie wie na ten temat?

numerowa
Emigrant

Postautor: numerowa » 20 sie 2013 09:04

Hej, ja bylam au-pairka, ale w Hiszpanii w 2004-2005.
Jest to dosyc fajny pomysl dla mlodych dziewczyn, najlepszy sposob na nauczenie sie jezyka i poznanie zwyczajow kraju.
Wszystko jednak zalezy od rodziny, zalozenie jest takie, ze opiekujesz sie dzecmi i za to dostajesz kieszonkowe (bo wyplata tego nie mozna nazwac), mieszkasz z rodzina i chodzisz na kurs jezykowy, wiem jednak, ze niektore rodziny traktuja au-pair jako tania pomoc domowa.
Osobiscie wspominam to jako mile doswiadczenie, choc mieszkanie w czyims domu potrafi byc uciazliwe.

Wróć do „Praca”