Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
arrow87
Gastarbeiter

Praca w ochronie?

Postautor: arrow87 » 11 sie 2013 04:20

Witam wszystkich serdecznie!!!Jestem tu nowy i mam do was zapytanie.Planuje i jestem zdecydowany wyemigrować do Londynu do pracy i nauczyć się języka bo tak naprawdę sam nie wiem na jakim poziomie stoję(komunikatywnym na pewno).Mam 26 lat i interesuje mnie praca w ochronie.Chciałbym zdobyć tam kwalifikacje ochroniarza, bo takowych nie posiadam ,doświadczenia również.Nie jestem jakimś dopakowanym kolesiem ,jestem raczej szczupły.Jednakże odbyłem służbę wojskową około 4 lat temu, w kawalerii powietrznej, a jak wiadomo wojsko to forma ochrony i tutaj moje zapytanie.Czy to atut w zdobyciu tej pracy?I czy język trzeba znać bardzo dobrze.Proszę o odpowiedz osób które pracują może w ochronie bądz, maja jakieś pojęcie o tej pracy.Dodam jeszcze że posiadam opinie służbową z jednostki wojskowej.Proszę o pomoc!!!Z góry dziękuję i pozdrawiam. :wink:

arrow87
Gastarbeiter

Postautor: arrow87 » 11 sie 2013 13:41

Wiem że muszę zrobić licencję SIA bo na waszej stronie jest ogłoszenie 2 poslkich firm jednak nie wiem czy są rzetelne.
Moje doświadczenia z językiem angielskim są następujące:
1.Czasami na imprezach w polsce rozmawiałem z obcokrajowcami nie były to jakieś długie rozmowyy raczej jakieś proste pytania i opowiedzi typu skąd jesteś ,co tu robisz , gdzie mieszkasz itd.to jakby moja praktyka w mowie. 2.Również oglądałem dużo filmów z napisami polskimi,a potem z angielskimi a nawet i w orginale i rozumiałem kontekst zdania tylko wszystkich słów nie rozumiałem i zwrotów(chodzi mi raczej o filmy amerykańskie niż typowe angielskie gdzie rozmawiają jakimś akcentem chociaż też mogłem w nich coś zrozumieć)oraz miałem jeszcze styczność z angielskim w grach gdzie miałem do wykonania różne zadania i jak najbardziej wiedziałęm co mam zrobić.
3.Jestem z zamiłowania dj'em mam konto na zagranicznym portalu gdzie umieszcza się swoje sety bądz utwory i tam też do jakiś konwersacji dochodziło ale w piśmie
4.I wyszukiwanie informacji na forach internetowych i ogólnie stronach w języku angielskim na tematy mnie interesujące .
Także reasumując:Mam większe doświadczenie w formie pisanej niz mówionej ale potrafie zrozumieć co ktoś do mnie mówi.I tak to wygląda.Pzdr. i dzięki za odp.
Ostatnio zmieniony 11 sie 2013 15:49 przez arrow87, łącznie zmieniany 5 razy.

arrow87
Gastarbeiter

Postautor: arrow87 » 11 sie 2013 13:56

I dodam jeszcze że operuje systemem windows i smarfonem w języku angielskim.

Wróć do „Praca”