Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
n0thing
Gastarbeiter

Uprawnienia na wuzki widłowe

Postautor: n0thing » 06 sie 2013 18:29

Witam mam pytanie dotyczące uprawnień na wózki widłowe .
Posiadam uprawnienia na wózki widłowe wyrobione w Polsce + wymiana butli LPG + certyfikat unijny oraz certyfikat w języku angielskim.

Czy te uprawnienia są honorowane w UK czy nic nie warty papier i muszę zrobić w UK nowe.
Jeśli muszę wyrobić nowe może ktoś zna ceny tych kursów .
Z góry dzięki za udzielenie pomocy
Pozdrawiam

bananowyjoe
Gastarbeiter

Postautor: bananowyjoe » 06 sie 2013 18:44

jeśli nie są aktualne (znaczy nie są honorowane) to tak jak z moimi kop-ład możesz zgłosić się do firmy "uczącej" która za odpowiednią opłatą wymieni licencję na angielską. Nie mniej jednak wiele osób twierdzi że wymiana licencji jest konieczna, a jednak mój znajomy pracuje od 5 lat jako operator na polskich "papierach". To podobno wszystko zalezy od firmy

Asienkaaa
Gastarbeiter

Postautor: Asienkaaa » 06 sie 2013 19:27

tobie to by się przydało uprawnienie na słownik

n0thing
Gastarbeiter

Postautor: n0thing » 06 sie 2013 19:48

BananowyJoe nie wiesz może jaki to jest kosz tej wymiany na angielskie ?
I czy nie stracę starych bo nie chciał bym znów tego wyrabiać bo typowo polskie uprawnienia to koszt 500zł a unijnych w języku angielskim to koszt 1tys+

Na jakimś forum też już doczytałem się że jest możliwość wymiany lecz musi być przetłumaczone w języku angielskim ale w moim przypadku są już oryginalnie w języku angielskim więc już nie muszę nic tłumaczyć.

Może ktoś miał podobną sytuacje to niech da znać jak to załatwił

bananowyjoe
Gastarbeiter

Postautor: bananowyjoe » 07 sie 2013 18:00

mi za wymiane kop-lad krzykneli taką cenę że w polsce bym za to zrobil 3 kategorie koparek i zostalo na ładowarki...

Wróć do „Praca”