Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
mala12345
Gastarbeiter

35 lat na rynku, wspaniala pomoc i atmosfera

Postautor: mala12345 » 23 maja 2013 20:40

serdecznie zapraszam do zainwestowania we wlasny biznes w Uk. prosze nie porownywac istniejacych tu mozliwosci do mozliwosci w Polsce. Zupelnie bez porownania. Obecnie pracuje 10 godzin tyg I zarabiam dodatkowo 500 f m-cznie. Moim marzeniem jest zrezygnowac z pracy etatowej I zajac sie w 100% swoim biznesem. serdecznie pomoge tym ktorzy maja podobne ambicje. Prosze o kontakt, to nic nie kosztuje a zyskac mozna wiele. lepiej jest byc szurnietym na punkcie wlasnego biznesu I rozwoju, niz leniwym dla swojej przyszlosci. Wszelka prezentacje firmy moge przeslac na maila a dla tych ktorzy sa z Wembley lub okolic, organizujemy prezentacje kazdego wtorku na Brent Cross. Rozwijajcie sie ludziska w UK, nie samym sprzataniem I nianczeniem czudzych dzieci czlowiek zyje . Pozdrawiam . Magda

mala12345
Gastarbeiter

Re: 35 lat na rynku, wspaniala pomoc i atmosfera

Postautor: mala12345 » 23 maja 2013 20:42

mala12345 pisze:serdecznie zapraszam do zainwestowania we wlasny biznes w Uk. prosze nie porownywac istniejacych tu mozliwosci do mozliwosci w Polsce. Zupelnie bez porownania. Obecnie pracuje 10 godzin tyg I zarabiam dodatkowo 500 f m-cznie. Moim marzeniem jest zrezygnowac z pracy etatowej I zajac sie w 100% swoim biznesem. serdecznie pomoge tym ktorzy maja podobne ambicje. Prosze o kontakt, to nic nie kosztuje a zyskac mozna wiele. lepiej jest byc szurnietym na punkcie wlasnego biznesu I rozwoju, niz leniwym dla swojej przyszlosci. Wszelka prezentacje firmy moge przeslac na maila a dla tych ktorzy sa z Wembley lub okolic, organizujemy prezentacje kazdego wtorku na Brent Cross. Rozwijajcie sie ludziska w UK, nie samym sprzataniem I nianczeniem czudzych dzieci czlowiek zyje . Pozdrawiam . Magda

moj mail magdanarain1210@gmail.com

goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 24 maja 2013 07:58

A jaki problem jest w założeniu firmy?
Wiadomo, że każda firma, nawet ta mikroskopijna będzie lepsza niż praca na etat.
Problem w tym, że ludzie się boją.
Zastanawia mnie twój post.
Piszesz, że pracujesz na etat i jednocześnie zarabiasz mając własny biznes dodatkowe 500 funtów tygodniowo... No nie wiem... Jak dla nie to lekko podejrzane. Ale w szczegóły się wdawać nie będę.
Tak czy inaczej własna firma to podstawa. Idealnie jak to będzie LTD.
Co bardziej leniwi mogą wykupić sobie taką firmę z całym pakietem za ok. 50 -100 funtów (zależy od pakietu). By uniknąć spraw rejestracyjnych, zakładania ksiąg itp.

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 24 maja 2013 08:05

4 ostrzeżenia za spamowanie mówią same za siebie.

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 24 maja 2013 10:33

goraluk pisze:Piszesz, że pracujesz na etat i jednocześnie zarabiasz mając własny biznes dodatkowe 500 funtów tygodniowo... No nie wiem... Jak dla nie to lekko podejrzane.

Pewnie nigdy takich pieniędzy na oczy nie widziałeś, ale uwierz mi, że to są grosze...

goraluk
Rezydent

Re: 35 lat na rynku, wspaniala pomoc i atmosfera

Postautor: goraluk » 24 maja 2013 11:38

blondynek pisze:
mala12345 pisze:zarabiam dodatkowo 500 f m-cznie.

goral ma problemy z czytaniem

O faktycznie, jakoś tak do tygodniowego trybu życia człowiek przywykł.
No to teraz inaczej to wygląda.

mala12345
Gastarbeiter

Postautor: mala12345 » 24 maja 2013 17:32

skoro tak wszyscy jestescie psychologami, albo raczej probujecie byc, to wam napisze co to za firma, bo mnie krew zalewa jak te bzdury wszystkie musze czytac. napisalam ze zarabiam 500 f m-cznie, pne sie na stanowisko manager gdzie nie bede musiala pracowac w ogole. To ze zatrzymalam na typ etapie prace na etat rowniez, wynika tylko z mojego rozsadku, a nie ze zlych intencji. Moze mam rodzine I moj aktualny biznes nie rozwinal sie na tyle jeszcze by z etatu zrezygnowac? Nie ma w tym nic zlego. Wracajac do tematu, jestem tutaj by wam pomoc , dac wskazowki I pokazac najlepszy biznes na ziemi, ale wy oczywisice , jak to Polacy z Polska mentalnoscia, we wszystkim musiscie widziec negatywy. Do UK przyjezdzamy sie rozwijac a nie robic z siebie roboli. Przyjechalam tutaj 7 lat temu ze slabym angielskim ale nigdy [przez mysl mi nie przyszlo, by chodzic I sprzatac czyjes domy, pracowac w fabryce czy opiekowac sie dziecmi. Wrecz na odwrot- mialam marzenia, chcialam nauczyc sie jezyka I pracowac jak sie to mowi IN BIG CITY:). I tak tez zrobilam. I jestem juz tutaj 7 lat z glowa podniesiona do gory I z pieniedzmi ktore wiem jak zainwestowac a nie TYLKO odkladac na koncie. wasza sprawa czy myslicie powaznie o odniesieniu sukcesu, czy wolicie sprzatac obcych ludzi domu I byc tzw sprzataczka, to wszystko jest kwestia marzen I ambicji. Nie bede juz wiecej tu zagladala I czytala obrazliwych komentarzy. Firma ktora daje mi wolnosc finansowa I doprowadzi mnie na szczebel kariery , tak ze za kilka lat moze nie bede musiala budzis sie rano by pracowac dla kogos, nazywa sie FOREVER. Jesli ktos jest zainteresowany by z name pracowac, nauczyc sie jak roziwja sie wlasny biznes z firma ktora jest juz na rynku 35 lat, prosze o telefon 07533463084 lub maila- magdanarain1210@gmail.com . Dla wszystkich niedowiarkow, ktorzy wciaz beda narzekac z jakiegos tam powodu, zapraszam na facebook- tam tez mozna zobaczyc czym sie zajmuje Magdalena Bujko Narain. Powodzenia wszystkim zycze w Wielkim Miescie

mala12345
Gastarbeiter

Postautor: mala12345 » 24 maja 2013 17:34

goraluk pisze:A jaki problem jest w założeniu firmy?
Wiadomo, że każda firma, nawet ta mikroskopijna będzie lepsza niż praca na etat.
Problem w tym, że ludzie się boją.
Zastanawia mnie twój post.
Piszesz, że pracujesz na etat i jednocześnie zarabiasz mając własny biznes dodatkowe 500 funtów tygodniowo... No nie wiem... Jak dla nie to lekko podejrzane. Ale w szczegóły się wdawać nie będę.
Tak czy inaczej własna firma to podstawa. Idealnie jak to będzie LTD.
Co bardziej leniwi mogą wykupić sobie taką firmę z całym pakietem za ok. 50 -100 funtów (zależy od pakietu). By uniknąć spraw rejestracyjnych, zakładania ksiąg itp.

ANALITYK:)

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 24 maja 2013 18:52

mala12345 pisze:bo mnie krew zalewa jak te bzdury wszystkie musze czytac.

To nie czytaj, nie spamuj, nie tłumacz, nie pisz - na bazarek z tym aloesem jeleni szukać, nie na forum.

goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 24 maja 2013 22:32

No to analizujemy dalej:
Będę cytować z pamięci bo mi się nie chce kopiować.

"Za niedługo będę managerem i nie będę musiała pracować" - sądzisz, że manager tylko przy biurku siedzi i śpi?
Znaczy, że teraz co na taśmie sortujesz czy pakujesz i zawsze jak spojrzysz na managera czy managerkę to ta ubrana ładnie i tylko papierki przewraca?

"jestem rozsądna i pracuje oraz prowadzę w tym samym czasie business aż się nie rozwinie" - i się nigdy nie rozwinie, bop by się rozwinąć musisz mu poświęcić 110% czasu a nie jako dodatkowe zajęcie - pani niedoszła manager.
Już to stwierdzenie pokazuje, że o biznesie masz pojęcie bardzo blade tak jak o pracy managera.

Firma prowadzona w ten sposób z takim przekonaniem NIGDY nie da ci niezależności finansowej.
Mówiąc prościej - pozostań już tym pracownikiem etatowym bo sobie krzywdę robisz i ponoć chcesz pomagać jak sam nie wiesz co to biznes.
Zrozum biznes to nie dorabianie na boku do pensji pewnie minimalnej.
Biznes to albo 110% twojego czasu albo popierdułka.
Zacznij od jakieś dobrej książki o biznesie.

ps. Ja w UK biznes prowadzę od 2000 roku. Więc coś mogę ci powiedzieć.
Same marzenia to za mało, należ im podporządkować cały swój czas. A nie dzielić na pracę etatową, no chyba, że biznes to będzie wieczorne dostarczanie kosmetyków czy tym podobne ale to nie biznes.
Miast marnować czas na coś co ci kasy nigdy nie przyniesie, lepiej poświęć ten czas rodzinie - to lepsza inwestycja.

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 25 maja 2013 01:38

tak ze za kilka lat moze nie bede musiala budzis sie rano by pracowac dla kogos, nazywa sie FOREVER.

Dajcie spokój, panna prawdopodobnie niezbyt urodziwa, aby sobie zapewnić chłopaka na poziomie, który by jej to wszystko sponsorował, a jednocześnie zbyt leniwa aby porządnie się wykształcić i zająć czymś poważnym...

mala12345
Gastarbeiter

Postautor: mala12345 » 09 cze 2013 20:13

cale szczescie ze w tej firmie wiecej anglikow jest niz polakow, bo jestescie tacy madrzy ze az mi sie przyjemnie zrobilo, ze mamy takich znawcow od MLM-u I targowisk z aloesem;) Biznesmenow tez wielu mamy:) . Powodzenia znawcy wszyscy

mala12345
Gastarbeiter

Postautor: mala12345 » 09 cze 2013 20:17

blondynek pisze:
mala12345 pisze: Firma ktora daje mi wolnosc finansowa I doprowadzi mnie na szczebel kariery , tak ze za kilka lat moze nie bede musiala budzis sie rano by pracowac dla kogos, nazywa sie FOREVER.

multi-level marketing of korz

siur to Ci da takie zabezpieczenie finansowe jak cholera :lol:

jak znajdziesz ludzikow dzieki ktorym sie 'wepniesz' na ten nastepny szczebel

eh, dziewczyno...sa znacznie lepsze sposoby na rozwijanie sie i robienie kariery niz zajmowanie sie MLM

nie ma nic zlego w marketing wilopoziomowym, szczegolnie jak sie pracuje z renomowana firma. Nie wiem z czegom sie smiejesz skoro nie masz zadnego doswiadczenia. Ludzie sie boja? czego? czego mozna sie bac w UK? W polsce jak sie bedziecie bali to sie nie dziwie, ale w UK?

Wróć do „Praca”