Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
kapilon
Gastarbeiter

Jak się załapać na budowę?

Postautor: kapilon » 13 lut 2008 19:51

Wiem, smieszne pytanie, ale jak zalapac sie do pracy na budowe, bez doswiadczenia w tym fachu? Czy jest to realne? Pytam, poniewaz mam dosc pracy przejsciowej, pracy z kretaczami. Mam 19 lat, mam ochote normalnie popracowac, i jeszcze chyba tylko budowlanki sie nie lapalem. Dlatego, moze ktos cos podpowie? Bede baaardzo wdzieczny, bo wiecie, nie ma to jak tracic wszelka nadzieje...
Pozdrawiam.

rynko
Gastarbeiter

Postautor: rynko » 04 mar 2008 17:18

Naucz się na początek jakiegoś zawodu bo jak na razie możesz na budowie pracować jedynie jako pomocnik. Potrzebna ci bedzie karta CSCS ale i tak idąc na budowę marne szanse ze dadzą ci prace musisz zastanowić się w jakim zawodzie chcesz pracować i w takiej ekipie na budowie szukać szefa i jego pytać o prace zaznaczając na początek że chcesz być pomocnikiem. Budowy prowadzą wielkie firmy developerskie i oni pracy Ci raczej nie zapewnią zatrudniają firmy podwykonawcze czy to plastrarzy czy elektryków i to wśród nich musisz pytać o pracę.

Wróć do „Praca”