Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
szantilas
Gastarbeiter

Jak anulowac aplikacje na Self Employed.

Postautor: szantilas » 11 kwie 2013 22:47

Do wykonywania pewnej pracy potrzebne mi było bycie Self Employed, złożyłem aplikacje przez internet i nadal czekam na dokumenty. Tak się złożyło że w miedzy czasie zmieniłem prace i nie potrzebuje już być samo zatrudniony. Czy da się ten wniosek jakoś anulować ? Czy po otrzymaniu dokumentów trzeba to wszytko jakoś potwiedzić ( w sumie taki wniosek mogł złożyć ktos bez mojej wiedzy, wystarczą moje dane ).

Sith
Emigrant

Postautor: Sith » 12 kwie 2013 09:36

Zadzwoń do HMRC i powiedz, że nie jesteś już SE. Od momentu aplikacji do anulowania SE jesteś odpowiedzialny za opłacenie składek NI (grosze) i nawet, jeśli nie osiągnąłeś dochodu będąc SE (tj. nie wystawiłeś faktury) to i tak będziesz musiał złożyć zeznanie podatkowe (wszystkie papiery i przypominajkę dostaniesz pocztą, składasz je online, parę minut roboty). Pamiętam, że sam żadnego potwierdzenia od nich nie dostałem, dopiero tuż przed rozliczeniem przypomnieli sobie o mnie :)

Wróć do „Praca”