Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
hins
Gastarbeiter

Gdzie jechac

Postautor: hins » 31 gru 2012 18:08

Witam. Na wiosne chcialbym wyjechac do Anglii do pracy. Na poczatek nie bede mial jakis wymagan i przyjalbym byle jaka prace, byle zeby sie gdzies na poczatek zalapac. Moje pytanie brzmi, ktory region, miasta, w Anglii sa najbardziej uprzemyslowione. Gdzie jest najwiecej fabryk, magazynow, hurtowni itp. Chcialbym wlasnie na poczatku zalapac sie na produkcje, a pozniej chcialbym szukac pracy na wozku widlowym na magazynie. Angielski znam dobrze, wiec chyba nie bede mial wiekszych problemow z porozumiewaniem sie z ludzmi, ale wiadomo Anglia, to kraj wielokulturowy, wiec ten angielski jest troche inny, niz ten co ucza w szkolach.
Obecnie sie przygotowuje i chcialbym zebrac jak najwiecej informacji, za nim wyjade. Sporo juz sie dowiedzialem ale mam problem z wybraniem lokalizacji do ktorej mialbym jechac. Jesli chodzi o pieniadze, to bede mial 1500 Euro, ktore wymienie na funty. Mam nadzieje, ze starczy mi na miesiac zycia i ewentualny powrot do kraju, jak mi nie wyjdzie i trzeba bedzie wracac. Bede wdzieczny za jakiekolwiek uzyteczne informacje.

Wróć do „Praca”