Zalezy od pokoju - i od warunkow.
Ja biore miesiac z gory i miesiac depozytu. a to jest ponad £1000.00 na dzien dobry.
Znajdziesz taniej, znajdziesz pokoj dzielony z kims moze "miejsce w pokoju" za £60.00 na tydzien jak dobrze poszukasz.
Tylko ryzykujesz ze nie bedac na miejscu zobaczyc pokoj mozesz:
1) Zaplacic depozyt a pokoju nie bedzie
2) Wyladowac w cyganskim domu gdzie na jedna lazienke jest 10 osob, z lodowki ginie wszystko , po kuchni zapie..ja karaluchy i wilgos w scianach plus pluskwy w materacu
Nie wiem, ale nie widze zeby ktos w normalnym domu wynajal pokoj komus kogo na oczy nie widzial i tak na odleglosc.
Hostel na poczatek to najlepsza chyba opcja i wtedy na spokojnie szukac sobie pokoju jak sie jest na miejscu - zobaczyc pokoj, zobaczyc ile osob, jakie warunki. Nie pakowac sie w zadne gowno.
Hostel za £11.00 na noc znajdziesz. Gdzies wklejajal co moja obecna lokatorka miala zarezerwowane na przyjazd tutaj, nie pamietam co to bylo ale kolo £11.00 za noc. Pokoj wieloosobowy oczywiscie, jak to hostel. Ale napewno bezpieczniejszy niz dawanie komus kase nie znajac kogos (przelewy Western Union depozytu itd).
MOja lokatorka dostala wypowiedzenie i miala sie wyprowadzac 2 grudnia ale wziela sie w garsc i pozwolilam zostac do konca stycznia (czyt: zaczela po sobie sprzatac i myc wanne

). W miedzyczasie byla obejrzec pare innych pokoi i wracala w wiekszosci czasu poprostu zalamana warunkami.