Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
user876963
Gastarbeiter

Opiekunka do dzieci?

Postautor: user876963 » 18 paź 2012 22:29

Hej,
Czy wie ktos jak znalezc dobra opiekunke do dzieci (Polke)?

Moja zona jest Angielka, a nasz 2 letni chlopak wlasnie uczy sie mowic. Mimo tego ze staram sie do niego mowic po polsku, to on nigdy po polsku nie odpowiada - wolli angielski bo tak wszyscy mowia dookola (nawet mama do taty). Z tego wzgledu myslimy ze polska niania bylaby dobrym wyjsciem z sytuacji, zeby syn podlapal troche wiecej naszej mowy..

Myslalem ze zadanie bedzie latwe bo przeciez tyle rodakow dokola - nic bardziej mylnego!!

Mieszkamy w Bracknell, wiec nawet kobiety ze Slaugh lub Reading (dwa wielkei polskie osrodki) moglyby dojezdzac, ale poki co odpowiedzi nie byly zachwycajace. Z aplikacji wynika, ze albo slaby jezyk, brak auta, a czesto zwyczajny brak common sense. O fakcie ze zadna Pani nie jest nigdzie zarejestrowana juz nie wspomne...

Na razie wrzucilem ogloszenie tylko na gumtree, wiec zastanawiam sie gdzie jest najlpiej szukac... Probowalismy w agencjach nian - ale zadna lokalna Polki nie zatrudnia (!!!)

Ma ktos jakis dobry pomysl/doswiadczenie?

Z gory dzieki za odpowiedz!

Leszek

nova35
Gastarbeiter

Postautor: nova35 » 25 paź 2012 17:06

Może będziemy w stanie sobie pomóc nawzajem. Jestem nauczycielem polonistą, ale jako nauczyciel pracy tu nie znajdę. Jeśli ciągle kogoś szukasz, odezwij się.

Kasiunia123
Gastarbeiter

Postautor: Kasiunia123 » 07 kwie 2013 15:47

Witam mieszkam w Polsce , szukam pracy jako niania i pomoc domowa , mam doświadczenie nad opieką dzieci praca z zamieszkaniem , zadbam o dziecko oraz o domem jestem odpowiedzialna uczciwa i cierpliwa mój e-mail zubelek33@ wp.pl

Kasiunia123
Gastarbeiter

Postautor: Kasiunia123 » 11 kwie 2013 19:10

Kasiunia123 pisze:Witam mieszkam w Polsce , szukam pracy jako niania i pomoc domowa , mam doświadczenie nad opieką dzieci praca z zamieszkaniem , zadbam o dziecko oraz o domem jestem odpowiedzialna uczciwa i cierpliwa mój e-mail zubelek33@wp.pl l

Wróć do „Praca”