Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
BrejkerBrejker
Gastarbeiter

Postautor: BrejkerBrejker » 05 maja 2013 19:28

E, wy tam wiecie :

Key worker is a key cutting worker!!!

:lol:

goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 05 maja 2013 19:29

BrejkerBrejker pisze:E, wy tam wiecie :

Key worker is a key cutting worker!!!

:lol:

Tak coś właśnie podejrzewałem:)))

numerowa
Emigrant

Postautor: numerowa » 05 maja 2013 20:22

Nie jestem pewna czy Twoj pracodawca musi Ci zwrocic koszta podrozy, ale mozesz sie zwrocic o zwrot podatku.
Jesli jezdzisz codziennie w inne miejsca to zaliczaja sie one do "temporary work place" i koszt dojazdu powinien byc Ci zwrocony.
Poczytaj sobie tutaj:

http://taxaid.org.uk/info/employee-expe ... avel-costs
http://www.thisismoney.co.uk/money/expe ... -work.html

Pogrzeb sobie jeszcze w necie, moze znajdziesz wiecej informacji.
Ja czasem tez jezdze do innych miejsc pracy i wliczam sobie to w expenses (za lunch i kawe tez, nawet jesli jest to inne biuro w tym samym miescie).

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 07 maja 2013 14:14

Rolmopsik pisze:jezdzi po domach - uwaga - swoim samochodem... rozliczaja ja tam jakoś ryczałtowo (nie wiem nie jestem jej ksiegową)

45p za mile do pierwszych 10k mil

Nie jestem pewna czy Twoj pracodawca musi Ci zwrocic koszta podrozy, ale mozesz sie zwrocic o zwrot podatku.

Jesli jestes SE - koszty podrozy wliczasz do kosztow.

Jesli jestes zatrudniona a pracodawca nie placi ci za podroze w czasie pracy to ich koszty mozesz odliczyc od podstawy opodatkowania. Czyli odzykasz okolo jednej piatej. CHodzi o to ze twoj "rzeczywisty" zarobek byl de facto mniejszy o kwoty ktore wydalas na transport.
UWAGA: nie dotyczy to transportu pomiedzy miejscem zamieszkania a STALYM miejscem pracy.

Wróć do „Praca”