Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
Danieluk75
Gastarbeiter

Postautor: Danieluk75 » 07 sty 2014 12:50

CCJ czyli County court judgment nakaz zaplaty...

Czytalem i czytam dalej-zwroc uwage ze pisza

Tylko i wyłącznie powyższy zapis w umowie pozwoli na dokonanie wpisu do bazy danych dłużników.

JA NIŻEJ PODPISANY WYRAŻAM ZGODĘ NA WPISANIE DANYCH DOTYCZĄCYCH MOJEJ OSOBY DO BAZY DŁUŻNIKÓW ZRDA.CO.UK, TYLKO I WYŁĄCZNIE W PRZYPADKU NIEUREGULOWANIA ZOBOWIĄZAŃ WYNIKAJĄCYCH Z NINIEJSZEJ UMOWY, A WSZCZEGÓLNOŚCI: CZYNSZU ORAZ NALEŻNOŚCI ZA MEDIA.

JA NIŻEJ PODPISANY WYRAŻAM ZGODĘ NA WPISANIE DANYCH DOTYCZĄCYCH MOJEJ OSOBY DO BAZY DŁUŻNIKÓW ZRDA.CO.UK, TYLKO I WYŁĄCZNIE W PRZYPADKU NIEUREGULOWANIA ZOBOWIĄZAŃ WYNIKAJĄCYCH Z NINIEJSZEJ UMOWY

JA NIŻEJ PODPISANY WYRAŻAM ZGODĘ NA WPISANIE DANYCH DOTYCZĄCYCH MOJEJ OSOBY DO BAZY DŁUŻNIKÓW ZRDA.CO.UK, TYLKO I WYŁĄCZNIE W PRZYPADKU NIEUREGULOWANIA ZOBOWIĄZAŃ WYNIKAJĄCYCH Z NINIEJSZEJ FAKTURY

ja akurat czytam Polska strone bo nie ktore slownictwo angielskie tj zagadka

VERY IMPORTANT Information concerning a possibility of entering personal data in to ZRDA database:

To add a person to out database, it is necessary to obtain his/her written consent.
In order to do so, we request that all businesses and private landlords include the following clause in their contracts and tenancy agreements, which will allow them a legal right to pass on the debtors information to the ZDRA database:

I, THE UNDERSIGNED, HEREBY, GIVE MY CONSENT TO ENTER PERSONAL DATA CONCERNING MY PERSON IN THE DATABASE OF WWW.ZRDA.CO.UK ONLY AND SOLELY IN CASE OF FAILURE TO PAY ALL THE AMOUNTS DUE UNDER THIS AGREEMENT, ESPECIALLY, THE RENT AND UTILITIES.

I, THE UNDERSIGNED, HEREBY, GIVE MY CONSENT TO ENTER PERSONAL DATA CONCERNING MY PERSON IN THE DATABASE OF WWW.ZRDA.CO.UK ONLY AND SOLELY IN CASE OF FAILURE TO PAY ALL THE AMOUNTS DUE UNDER THIS AGREEMENT.

I, THE UNDERSIGNED, HEREBY, GIVE MY CONSENT TO ENTER PERSONAL DATA CONCERNING MY PERSON IN THE DATABASE OF WWW.ZRDA.CO.UK ONLY AND SOLELY IN CASE OF FAILURE TO PAY ALL THE AMOUNTS DUE UNDER THIS INVOICE.

A tu lokalnym jezykiem....Mitcham czyli Londyn..

Lamia prawo piszac ze to musi byc w umowach podpisane wlasnorecznie przez strone??

Nie stoje za Nimi - chociaz skorzystalem z ich oferty i dostalem 2 sprawdzenia za 9.99 i 1 osoba byla na liscie wiec juz wiem ze nie bede z Nia wspolpracowal lub zabezpiecze sie na max!!

Dzwonilem do znajomego ktory pracuje w councilu i powiedzial mi ze jezeli strona wyrazila zgoda na umieszczenie w takiej bazie to jest wszystko ok-nikt nie lamie prawa...

znasz inne mozliwosci sprawdzenia Pana Kowalskiego??

A tak na nawiasie-slyszalem wiele razy ze ludzie ladowali na czarnych listach UK za nie zaplacony telefon,gaz,prad czy inne male pie... bez nakazow sadowych wiec jak to mozliwe??

Widzialem tez wiele razy listy z firmy DEBT na Nasze nazwiska , one maja nakazy sadowe??

dosyc ciekawy temat sie teraz zrobil...

miales z Nimi jakis kontakt bo widze ze jestes na MAX nastawiony wrogo do nich...to ze podpierdzielaja agencje Naszych rodakow to powiem Ci szczerze ze sam bym ich spakowal i wyslal na CZARNY LAD bo Nam bardzo psuja reputacje juz nie wspominajac o mojej branzy budowlanej gdzie non stop slysze o geniuszach a Angole maja nadal w pamieci z 2000 roku ze Nasza paca to bardzo wysoka jakosc wykonania!!Dzis niestety sie to zmienilo

Danieluk75
Gastarbeiter

Postautor: Danieluk75 » 07 sty 2014 14:09

blondynek

1 ja Cie nie obrazam - wiec wypraszam sobie

2 kultura obowiazuje wszedzie/swoim slownictwem jakim operujemy przedstawiamy swoj poziom kulturalny

3 czy Ty nie jestes wlasnie po tej ciemnej stronie i nagadujesz wszystkie takie firmy bo Ci uprzyjemnily zycie??

Teraz do tego dziwnego projektu ktory Ty gnoisz na calej lini

Pisze jak BYK musisz wyrazic ZGODE..

Po dziececemu...

DOSTAJESZ FAKTURE DO ZAPLATY I NP JA PROSZE CIE O PODPIS POD NIA IFORMUJAC ZE JEST TAM TAKI ZAPIS JAK W POPRZEDNIM POSCIE .....WIESZ JAKIE SA KONSEKWENCJE PODPISUJESZ I HANDLUJEMY DALEJ....

Kotegos dnia mi nie placisz za prace wiec oddaje Cie do tej firmy a co Oni zrobia z Toba to jest juz ich sprawa nie moja...ja chce SWOJE PIENIEDZE nic innego

Z tego co mi napisali przejmuja negocjacje w sprawie oddzyskania moich pieniedzy...jezeli sie to nie uda ladujesz u nich w bazie...PODPISALEM ZGODE NA FAKTURZE??PODPISALES...

NIE ZAPLACILES , NIE ZAPLACILES dlaczego masz byc chroniony skoro wisisz mi kase??

A dzieki temu ktos inny moze sprawdzic Ciebie u Nich i wtedy klopsik juz nie ...

CCJ wiem ze to jest Sad w ktorym mozesz dostac nakaz zaplaty ale z moich informacji wiem ze trzeba tam zaplacic min 300 plus jakies tam koszta adwokackie

I teraz masz dlug 500 idziesz do Sadu??

Masz tam do zaplaty nastepne ok 300 a szanse na odzyskanie jakie??

ZADNE BADZMY SZCZERZY

Wiec takie gn...dalej robia nastepnych i tak sie to kreci..Z tego co napisalem CI wczesniej i od nich mam info negocjuja oddzyskanie Twoich/Moich pieniedzy .

Za DARMO nikt dzisiaj nic nie robi wiec ja sie nie dziwie ze sa oplaty-kwestia tylko jaka wysokosc i za co??Tutaj mamy info jaka i za co wiec....

Nie bronie tego co Oni robia ale na dzis w 70% popieram trzeba wyczyscic a bynajmniej sprobowac uporzadkowac rynek .

Ty jakos widze bronisz ciemnej strony ....

absurd jaki??mam dluznika oczywiscie z podpisana zgoda oddaje im - place bo coz wszedzie sie placi Oni zaczynaja negocjacje-moze odzyskaja moje pieniadze WTEDY HAPPY END i place za to ile??9.99??

Jezlei nie bo wszystko jest mozliwe byc moze moje 9.99 uchroni Ciebie,kogos innego przed utrata 500 czy innej kasy...

Masz,znasz inna firme ktora dziala podobnie??Windykowanych firm Polsko jezycznych jest juz troche w UK z tym ze nie mialem okazji z korzystania z nich poniewaz oplaty maja troche oporowe....moze wlansie tutaj ktos dziure znalazl

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 07 sty 2014 15:10

Większego idiotyzmu naprawdę nie widziałem.

Pierwsze słyszę z resztą aby ktoś musiał podpisywać jakieś faktury - nie ma takiego obowiązku.

Od takich spraw istnieją w UK całkiem sprawne mechanizmy i chyba tylko idiota nie znający tutejszych realiów by się w to bawił.

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 07 sty 2014 15:39

Jak w ogóle można poważnie traktować firmę, która na swojej stronie internetowej (na stronie główniej) pisze jakieś głupoty o Polakach unikających rejestracji w HO?

Co to znaczy że "tenants are corrupt in regulating payments"? Wszystkie możliwe słowniki prawnicze sprawdziłam i widocznie łatwiej jest znaczenie rozszyfrować używając po prostu wyobraźni, bo to coś jest chyba jej wytworem.

Lipa jakaś.

BTW, witam po dłuższej przerwie

:)

ironick
Emigrant

Postautor: ironick » 07 sty 2014 15:51

danieluk - koles zdra powinien ci placic za darmowa 'reklame' :D
a jesli ktos nie chce takiej klauzuli umiescic na umowie? to co mu zrobisz? :D
przeciez ta cala zdra nie jest jakos odgornie nakazana, ze kontrahent MUSI sie zgodzic na nia

Danieluk75
Gastarbeiter

Postautor: Danieluk75 » 07 sty 2014 16:33

Tego sie wlasnie obawialem ze wczesniej czy pozniej ktos gupio napisze ze kogos reklamuje CO JEST BZDURA I NIE PRAWDA

Trafilem na nich przez przypadek ale to nie w temacie....
Pisze z nimi i zadaje im pytania zasugerowane przez Was

ironick z tego co otrzymalem masz ponizej

jezeli dana osoba nie wyrazi ZGODY na podpisanie faktury,umowy itp NIE MOZNA DOKONAC JEJ WPISU W NASZEJ BAZIE DANYCH

Wiec takiej osobie nic sie nie da zrobic a to czy bedziemy z Nia wspolpracowac zalezy wtedy od Nas.

Ogolnie jak ktos sie nie boi czegos i nie bedzie robil jakis problemow to podpisze-ja to widze tak ..

Odnosnie tej rejestracji nie otrzymalem odpowiedzi o jaka rejestracje chodzi w HO

tenants are corrupt in regulating payments hmm tego nie doczytalem aczkolwiek dla mnie corrupt w tym zdaniu znaczy ze najemca zdeprawuje (przeznaczy na inne cele regularna platnosc ).

Blondynek z tego wychodzi jasno ze jezeli nie zgodzisz sie na podpisanie tej klauzuli to nikt nigdzie Cie nie odda nie wpisze!!

Jezeli chodzi o windykacje mam tylko te informacje ze windykowane beda tylko i wylacznie dlugi mieszkaniowe po podpisaniu zalacznikow do umow o wynajem nieruchomosci ktore to maja w przygotowaniu..zapisalem sie do newslettera i jak tylko bedzie wszystko gotowe mam dostac info co trzeba zrobic.Dodano jeszcze ze dlugi beda scigane przez Polskie Sady nie Angielskie wiec smiem przypuscic ze beda jakies aneksy umozliwiajace czy to im czy komu tam sie podpisze do pociagniecie przed Poslkim Sadem ale to sa moje przypuszczenia na konkrety jak na stronie trzeba czekac.

Odnosnie ich licencji czy to jest posrednik czy nie jezeli dziala i byc moze bedzie dzialal solidnie to mam gdzies sam fakt posredniczenia wazne by wywiazywal sie z umowy czy okreslonych pkt.

sami dobrze wiecie ze Polak Polaka zna najlepiej wiec chyba wyczaili dziure i jada

Ok wydaje mi sie ze ze mne ten temat poniewaz sam go zaczalem i prosilem tez o inne firmy ktore dzialaja podobnie ale nikt nikogo innego nie wskazal wiec....co sami dzialaja na rynku i oczywiscie w oczach wielu sa najgorsi i naciagacze-posrednicy ??

Czytalem koszt licencji to prawie 1500 funtow-kto od tak sobie wydaje kase na jakas stronke itp??

Temat tej firmy ZDRA zamykam prosze o INNE FIRMY O PODOBNYM CZY TAKIM SAMYM PROFILU DZIALAJACE NA RYNKU UK

Chce miec porownanie i sam wyrobie jak zapewne kazdy czytajacy zdanie o Nich i podobnie dzialajacych

slowko do usercostam

to ze takie cos wprowadzili nie ZMUSZA nikogo do podpisywania...realnia Angielskie zmieniaja sie przez EMIGRANTOW nie widzisz tego??To ze takie gn...wykorzystuja to to dlatego za przed Wielka Fala EMIGRACJI bylo tutaj spokojniej

Mam tutaj rodzine po wojennej emigracji i sami mowia ze kiedys nie trzeba bylo zamykac drzwi,okien itp to masa najwiekszego chlamstwa wlansie zjechala sie po 2004 MOWIE TO OTWARCIE. TO jest smieszne zeby koles poszukiwany listem gonczym mial w UK normalna prace konto itp...to na przykladzie ...a slyszalem o takich osobach..w budowlance pozornie ale tak na prawde duzo mozna uslyszec od ludzi-dowiedziec sie i nauczyc ..Co teraz Cam...robi broni rynku pracy..co ma zamiar zrobic z zasilkami wyplacanymi dla Polskich dzieci w PL nie wiem sam czy to jest dobry kierunek ale duzo sie zmienia i tutaj kwestia czasu rowniez duze zmiany nastapia

TEMAT ZAMKNIETY by nie narazac sie na glupie komentarze

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 07 sty 2014 16:52

Daniel popełnił błąd - mierzył ludzi własną miarą, a nie wszyscy są aż tak głupi, żeby nie zauważyć tego, że podszywa się pod klienta reprezentując własną firmę.

Nikomu nie chciałoby się aż tak słodzić na czyjś temat i jeszcze mailowo uzyskiwać odpowiedzi na pytania forumowiczów (szkoda, że na moje nie odpowiedzieli, ja lubię poszerzać wiedzę).

I tak się kończą pseudo-reklamy pseudo-firm. Pa!

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 07 sty 2014 16:53

Danieluk75 pisze:
TEMAT ZAMKNIETY by nie narazac sie na glupie komentarze

[/b]

Kultura wymaga przedstawienia się na początku, nie na końcu.

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 07 sty 2014 17:01

Danieluk75 pisze:slowko do usercostam

to ze takie cos wprowadzili nie ZMUSZA nikogo do podpisywania...realnia Angielskie zmieniaja sie przez EMIGRANTOW nie widzisz tego??To ze takie gn...wykorzystuja to to dlatego za przed Wielka Fala EMIGRACJI bylo tutaj spokojniej

Mam tutaj rodzine po wojennej emigracji i sami mowia ze kiedys nie trzeba bylo zamykac drzwi,okien itp to masa najwiekszego chlamstwa wlansie zjechala sie po 2004 MOWIE TO OTWARCIE. TO jest smieszne zeby koles poszukiwany listem gonczym mial w UK normalna prace konto itp...to na przykladzie ...a slyszalem o takich osobach..w budowlance pozornie ale tak na prawde duzo mozna uslyszec od ludzi-dowiedziec sie i nauczyc ..Co teraz Cam...robi broni rynku pracy..co ma zamiar zrobic z zasilkami wyplacanymi dla Polskich dzieci w PL nie wiem sam czy to jest dobry kierunek ale duzo sie zmienia i tutaj kwestia czasu rowniez duze zmiany nastapia
[/b]

1. Ludzie zawsze mają coś takiego "kiedyś było lepiej". Statystyki przeczą temu co mówisz, przestępczość jest o wiele niższa niż kiedyś i jest o wiele bezpieczniej. Ludziom się wydaje, że jest inaczej bo za dużo oglądają telewizji.

2. Realia zmieniają się przez wszystkich, nie tylko przez imigrantów. I dobrze - inaczej dalej byśmy żyli na drzewach.

3. Nie każdy wie czy dana osoba jest poszukiwana, więc może ją zatrudnić nieumyślnie. Jeżeli znasz taką osobę poszukiwaną, zgłoś to na policję. Możesz o to mieć pretensje tylko i wyłącznie do siebie. Pozatym przestępcy od wieków wyjeżdżali za granicę aby uniknąć odpowiedzialności. To jest nic nowego.

4. Propozycja Camerona jest nierealna, zwykły przedwyborczy populizm. Rząd nie ma prawa karać podatnika z powodu tego gdzie wybrał by jego dzieci dorastały. Do wprowadzenia tego jest potrzebna jednomyślna zgoda wszystkich państw członkowskich - Sikorski już zapowiedział, że Polska się nie zgodzi.

Nie masz kolego w ogóle pojęcia o otaczającym Ciebie świecie...

Danieluk75
Gastarbeiter

Postautor: Danieluk75 » 07 sty 2014 17:05

NoToCo

rzadko to robie ale troche za daleko pojechales...NIe lubie cwaniakow za monitorami komputerow..Pewnie ze kultura wymaga

Ja mam na imie Daniel K a Ty NoToCo tak Twoj Tatus powiedzial lat kilkanascie??wkurzyles mnie wiec sory PISZ I MOW ALE SWOJA MIARA!!

Nie mow za kogos a jak juz masz to zamiar robic miej 100% pewnosc!!

gdzie kogo reklamuje??

Pisalem jak jest a nie z reklama jakies deb...firmy ktorej nie znam i tylko raz skorzystalem !!

Pytania jakie powstaly podczas tej rozmowy wykorzystalem przede wszystkim do poszerzenia swojej wiedzy i podzielenia sie nia

Czy nie od tego jest forum

No ale tak zawsze sie znajdzie jakis GENIUSZ typu Ty ktory nic nie umi tylko chowac sie za monitorkiem i glupie komentarze walisz...masz cos smialo na priv

Ogolnie WAM powiem ze ludzie sa dziwni-chcesz sie podzielic,wydebiasz info piszesz a Tu taki dojazd w moja strone

Danieluk75
Gastarbeiter

Postautor: Danieluk75 » 07 sty 2014 17:14

usercostam

Przyajcielu nie ogladam TV widze wlasnymi oczami i slysze wlasnymi uszami

zgadza sie ze realnia sie zmianiaja wiec ten temat moze zostawie bo nie jestesmy u siebie

NASZYM RODZINNYM KRAJEM JEST POLSKA

3 tu masz racje ale system jest dziurawy i wykorzystywany przez takich ziomakow

4 Tu masz racje w polowie Sikorski moze sobie mowic...Wiemy bardzo dobrze ze Anglia chce sila wyjsc z UE bo ma dosyc dokladania do kasy-coz taki narod pewnei wroca jak beda mogliwiecej wziasc niz dac jak kiedys ;)

Po czym twierdzisz ze nie mam pojecia o otaczajacym swiecie??

Nie wiesz kim jestem,gdzie miekszam czym sie zajmuje jak wogole wyglada moje zycie wiec.....

dla zaspokojenia ciekawosci prowadze duza firme budowlana zatrudniajaca xxx osob nie bede mowil gdzie co i jak by znow nie bylo ze reklama ..wykonalem mase prac dla roznych ludzi z roznego segmentu

znam realnia i to bardzo dobrze szuakm caly czas dodatkowych zabezpieczen rozmawiam z ludzmi a tutaj wpadlem po dlugim nie byciu..wiec

ale trzymajmy sie tematu bo inny byl watek

marekleyton
Rezydent

Postautor: marekleyton » 07 sty 2014 22:12

mysle ze powinienes przestac palic to swinstwo.

gadasz bzdury

prosty przyklad , mialem prywatne zlecenie 9 miesiecy temu ,kwota dla niektorych smieszna 670f.

po robieniu z siebie idioty wystapilem o otwarcie sprawy w Small Claim Court, w sumie kosztowalo mnie to 75 f /pierwsza oplata 25 f ,z drugej zostale zwolniony bo kwota sporu nie prekraczala minimum wymaganego i na koniec za 50 ,calosc oplat na kaniec doliczono do kwoty wierzytelnosci

pieniazki odzyskalem, fakt po 4 miesiacach, ale w calosci :)

nie nalezy sie bac sadu , bo jesli sz solidne podstawy i dowody na twa racje , zawse odzyskasz swoje pieniadze

Danieluk75
Gastarbeiter

Postautor: Danieluk75 » 07 sty 2014 22:57

marekleyton

w polowie sie zgodze i podziele swinstwem by Twoj czerep tez wypalilo...pol na pol

Jezeli robisz to sam to ok moze sie przy Twojej kwocie zmiescisz.

Ale oplata to jedno,czas ktorego nie wycenisz lub stracisz dzien pracy to drugie,telefony itp ok do kwoty 300 moze sie nie zblizysz ale gorzej bedzie jak bedziesz cos musial przedstawic w sadzie i stawic sie tam.to nie sa tylko te kwoty co placisz do tego zawsze dojdzie czas paliwo itp wiec nie ma 75

Poszczescilo Ci sie wiec odzyskalem GRATULACJE a ile osob jest ktore nie odzyskalo??

i teraz najwazniejsze od kogo to byly pieniadze??rodaka czy rodowitego angola??bo to bardzoi wielka roznica i wlasnie o to tutaj chodzi...

U kolegi jest przypadek szefa Angola praca na kwote prawie 5000 i co z tego Sady,adwokaci ma porzadna kancelarie komornicza ale nie ma z czego sciagnac a kolo oglosil bankructwo.

Wiec trzeba trzymac sie tematu a nie mieszac watkow

Gratuluje sciagniecie Pozdrawiam

Wróć do „Praca”