Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 25 kwie 2013 17:51

Salitis pisze:Kochani doradcy.
Być może nie jest to okres jakiś strasznie długi, ale jako kierowca poruszam się po drogach od 25 lat.

Może w Polsce, tam jest Wisła tu Tamiza.

Wiem ile osób mogę przewozić na kat. B. I takie auto (być może potocznie - nie ma dla mnie to znaczenia) bardzo często nazywane jest vanem lub mini busem. I to właśnie zawarłem w swoim poście.

Otóż nie! Skoro zamieszczasz ogłoszenie to jak napisałem ci wyżej, poświęć ze 30 minut by je napisać DOBRZE! A nie niechlujnie, bo w Polsce samochód na 6 osób to już mini bus... Ja wiem, że w Polsce to się różne rzeczy dzieją na drogach (nie przypadkowo, Polska ma chyba 1. miejsce pod względem śmierci na drodze w UE). Sam to udowadniasz, pisząc, że tak się mówi...
Po raz drugi: Tam jest Wisła tu Tamiza - dostosuj się do tego.

Jeżeli cokolwiek jest tu "zaśmiecaniem", to Wasze porady i mądrości, ponieważ zupełnie grzecznie prosiłem, żeby po prostu nie wypowiadać się, jeśli nie macie do dodania NIC NA TEMAT.

Wszystko co zostało tu napisane jest na temat. Nie ma ani jednego zdania które by odbiegało od tematu. Problem jest ten, że ty nie jesteś w stanie myśleć krytycznie (pewnie nawet nie rozumiesz tego zdania).

Rozumiem, że forum jest od dyskusji i rozmów, ale jest też miejscem kontaktu z ludźmi, którzy w danej chwili mogą w czymś pomóc - i stąd mój post.

I właśnie, ja ci chciałem pomóc, skoro nie możesz znaleść pracy to znaczy, że coś jest nie tak. Może jak pisałem warto zrewidować swoją ofertę?

Dlaczego nie potraficie uszanować tego, że ktoś po prostu - zwraca się z prośbą o coś bardzo konkretnego i akurat w tym jednym miejscu prosi o bardzo konkretne wypowiedzi?

Jak wyżej, dostałeś bardzo konkretne odpowiedzi, grzecznie, konkretnie na temat. Problem w tym, że zamiast wziąć je sobie do serca ty się obraziłeś. A potem jak to mi nikt nie pomaga tylko kłody pod nogi podstawia...

Efekt tymczasem jest taki, że moja najzwyklejsza próba (oczywiście jedna z kilku również innych) znalezienia pracy, która pozwala przeżyć mi i mojemu dziecku - została storpedowana nikomu niepotrzebnymi wypowiedziami i najzwyczajniej unicestwiona - bo wątpię, żeby z tego "ogłoszenia" cokolwiek jeszcze dobrego dla mnie wynikło.
Dziękuję i pozdrawiam serdecznie.

Zacznij od podstaw, skoro szukasz pracy i chcesz zamieścić ogłoszenie, to pisz uczciwie, jak nie wiesz, dowiedź się czy możesz wpisać "busy" przy prawie jazdy kat. B.
Tu nie Polska i nikt nie będzie patrzeć czy umiesz jeździć "traktorem" tylko czy masz na to papiery. I cały czas się to tobie tłumaczy.
Jeśli naprawdę chcesz sobie pomóc i swojemu dziecku, ogarnij się i zacznij dbać o swoją prezentację.

I jedna moja rada, firmy kurierskie cenią sobie osoby które szanują przepisy i podążają za regułami, bo nie ma nic gorszego dla firmy spedycyjnej jak nieodpowiedzialny czy niechlujny kierowca.
Zmień ogłoszenie, napisz je tak by było dla potencjalnego pracodawcy jasne klarowne i wzbudzało zaufanie. Zamiast się wychwalać czym ty to nie potrafisz jeździć mimo, że nie masz na to prawa jazdy skup się na tym co możesz robić.

Wróć do „Praca”