Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
4start
Gastarbeiter

Nauka języka w Anglii oraz praca... (???)

Postautor: 4start » 22 kwie 2013 18:01

Witam,

Jestem zwykłą, mało-konfliktową i sądzę dojrzałą osobą - moja 2 dzieci ma po kilkanaście lat:). Niestety nie mam żadnych kontaktów w Anglii (mieszkam w Polsce). Będę bardzo wdzięczny za poradę. Może to pozwoli mi na dalsze, kierunkowe i precyzyjne działanie w poszukiwaniu możliwości (nauki i pracy) w Anglii.

Czyli, zainteresowany jestem nauką języka angielskiego i pracą w Anglii. Znam język średnio - ale właśnie to jest dla mnie największym problemem, zdecydowanie za słaba znajomość języka angielskiego. Na stanowiskach managerskich (tj. dyrektora sprzedaży, handlowego, etc.) płynna znajomość angielskiego dotyczy ponad 90% ofert pracy w Polsce.

Zatem bardzo zależy mi na podniesieniu swoich kwalifikacji zawodowych w powyższym zakresie. Mam duże doświadczenie w zarządzaniu sprzedażą (kierunkowe wykształcenie) i jestem w tym naprawdę dobry. Zdaję sobie jednak sprawę, że decydując się na ewentualny wyjazd na 3-6 miesięcy (a może dłużej?), siłą faktu mogę pewnie liczyć na pracę jako pracownik o niskich kwalifikacjach zawodowych. No cóż, mentalnie jestem już na to gotowy. Wdzięczny będę za opinie i wszelką pomoc w tym zakresie:)

Pozdrawiam,
"4start"

Wróć do „Praca”