Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
user1734458
Gastarbeiter

Rozwijanie się zawodowo - kursy

Postautor: user1734458 » 13 lut 2008 19:57

Hej!
Generalnie jestem dekoratorem i staram się pracować w tym zawodzie. Jednak ciężki okres znów zmusił mnie do pracy jako labour. Więc, zastanawiam się, czy nie warto nauczyć się czegoś bardziej konkretnego tak by nie musieć (w przyszłym roku) znów nosić worków z gruzem za 6F/h.

Więc jeżeli ktoś ma jakieś namiary na jakiś niedrogi training centre gdzie w ciągu kilku dni (nie lat) da się zrobić jakiś konkretny papier, który ułatwi mi znalezienie pracy za rozsądną tygodniówkę to byłbym wdzięczny.

Jako dekorator myślałem o NVQ1 - 3 w dekoratorce. Jednak to 1 + 2 + 1 lat. Razem 4 lata. Nie jestem człowiekiem, który uważa, że umie absolutnie wszystko i po 3 latach w zawodzie jest chodzącą wyrocznią (tak jak wielu rodzimych dekoratorów, po tym jak widzieli jak sąsiad ławkę malował ;) i chętnie się uczę ale 4 lata to imho gruba przesada.

Więc szukam kursów, treningów, na których mógłbym się czegoś konkretnego nauczyć. Myślałem nawet o azbeście, jednak przez neta nie mogę zlokazować niczego w pobliżu (londyn).

Wróć do „Praca”