Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
Sagnol32

Praca na Kuchni

Postautor: Sagnol32 » 01 maja 2012 22:59

Witam. Chciałbym zapytać ludzi bardziej doświadczonych i mieszkających od wielu dni w Londynie czy jest w tym mieście zapotrzebowanie na kucharzy ? Jako iż jestem wykształcony w tym zawodzie posiadam praktykę , taką właśnie prace chciałbym znaleźć gdzieś indziej niż na podlasiu gdyż tam ten ten sektor kuleje a jedyną pracę w gastronomi można dostać w kebabie, co nie jest rozwijające. Chciałbym się dowiedzieć jak to wygląda w innym świecie i czy warto spróbować właśnie tutaj. Z góry dziękuje za odpowiedzi :)

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 02 maja 2012 01:16

jezyk?

Sagnol32

Postautor: Sagnol32 » 02 maja 2012 23:04

hmm język ciężko sprecyzować. W szkolę sobie dawałem radę , byłem na praktykach we Francji i się dogadywałem tak samo na wycieczkach w różnych krajach. Myślę że tydzień w Anglii i szybko bym się dowiedział czy naprawdę ten język znam czy tylko tak mi się tutaj w Polsce wydaję. Dlatego nie będę pisał że mówię biegle no ale coś tam wiem tym bardziej z doświadczenia wiem że właśnie na takich wyjazdach człowiek najszybciej i najwięcej się uczy o wiele więcej niż w szkolę.

snaiperek0707
Gastarbeiter

Postautor: snaiperek0707 » 21 maja 2012 14:51

napewno cos bys znalazł jak masz doswiadczenie i jezyk... ale tą pracą to anglii nie podbijesz... tu gastronomia nie ma ciekawej płacy... duzo tego jest i dość oblegane wieć zbytnio nie ma wysokich płac... ;/ a do tego ciezka praca z urwaniem głowy... wiem bo robie na kuchni

Wróć do „Praca”