Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
kate2001
Gastarbeiter

Resocjalizacja - czy ktoś pracuje w zawodzie w UK

Postautor: kate2001 » 19 maja 2011 17:13

Niedługo skończę resocjalizację i chciałabym pracować w tym zawodzie i związku z tym mam pytanie, czy ktoś forumowiczów ma jakies doświadczenia np. jako pracownik socjalny lub tez pracował w zakładzie karnym lub policji?? Będę wdzięczna za wszystkie informacje. Pozdrawiam:)

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 21 maja 2011 23:46

Na pewno masz szanse tylko wiadomo angielski musisz miec bardzo dobry, choc juz pewnie dobry masz ale nad akcentem musisz popracowac by nie byl taki rarzacy :x bo jednak praca polega na rozmawianiu z ludzmi. Moze na poczatek moglabys pracowac dla mniejszej organizacji? a potem przeniesc sie do wiekszej... praca ogolnie fajna, chyba jedna z moich ulubionych w trakcie studiow, choc jednak ja prawo konczylam wiec wolalam cos we wlasnym bardziej zawodzie, choc tamta prace tez lubialam- fajni ludzie, bardzo pomocni, duzo znajomych poznalam i ogolnie szybko mi czas lecial i nie przemeczalam sie bo jednak wiecej bylo papierkowej pracy ale takie proste rzeczy co na obiad bylo, na sniadanie, co sie wydarzylo. Jak ktos kogos pobil to inna form sie wypelnialo itd.. proste rzeczy.. a najbardziej mi sie podobalo to, w porownaniu z innymi pracami, ze robilo sie cos dobrego dla ludzi, i to taka dodatkowa satysfakcja jak sie komus pomaga, no i ogolnie ludzie juz inni, bardziej tolerancyjni, przyjaciescy, chetnie pomagaja. Jest tez duzo treningow i szkolen, za ktore tez placa oczywiscie. Szkolenia najczesciej dotycza komunikacji miedzyludzkiej, rozumienie emocji itd bla bla, wybiera tez sie, ja np jezyka migowego tez sie nauczylam przy okazji :P

Mowiac ogolnie fajna praca, tylko mysle, ze trzeba miec dobry charakter i ogolnie lubic ludzi. Ale jesli nie do konca lubisz ludzi to i tak napewno by Ci sie to udzielilo od innych :wink:

kate2001
Gastarbeiter

Resocjalizacja - czy ktoś pracuje w zawodzie w UK

Postautor: kate2001 » 24 maja 2011 18:44

lubie prace z ludzmi i juz mialam praktyki w zakladzie i policji a takze staże w Polsce.Tylko nie wiem gdzie mnej wiecej szukac ofert pracy w Angli i mniej wiecej czego wymagaja aby zdac testy fizyczne i psychologiczne :? moze wiesz cos na ten temat??

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 24 maja 2011 23:44

u mnie w tej pracy co mowilam, ze pracowalam kilka lat temu pamietam, ze zatrudnili raz pare z niemiec po 29 lat mieli, po studiach takich jak Ty, i aplikowali oni bezposrednio z niemiec i anglielski nie byl az taki dobry, mowili ale nie az tak swobodnie. Mysle, ze jak bys sobie jakis online NVQ level 2 zrobila to juz calkiem bys byla gwiazda. W dziale edukacja pisalam na temat NVQ wielokrotnie wiec tam zerknij i mysle, ze to w zupelnosci wystarczy, a prac normalnie w google szukaj, wpisujac to co Cie interesuje.

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 25 maja 2011 11:14

blondynek, zebys ty taka madra byla to sprzataczka bys teraz nie byla i jeszcze to na nocki :roll:

zawsze do tego typu prac pytaja o NVQ, przyjmuja i bez ale pensja wyzsza z NVQ... wiecej na ten temat tlumaczzylam w dziale edukacja wiec nie bede powtarzac sie. powodzenia :wink:

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 25 maja 2011 11:23

:roll:

kate2001
Gastarbeiter

Postautor: kate2001 » 25 maja 2011 19:02

aina 24 weszlam na ta strone o edukacji i tam podalas strony z ktorych mozna zrobic kurs wybralam jedna strone
http://social-care.homelearningcourses.com/Social~Care
bo tam akurat mnie zainteresował kurs na temat kryminologii, ale niestety to poziom 3 a watpie zebym sobie poradziła na tym poziomie. Znasz moze jakies inne strony o tematyce kryminologicznej ale na poziomie 2 ?? albo cos w podobie?? tak zeby byly tez darmowe, bede bardzo wdzieczna za pomoc :)

Wróć do „Praca”