Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
banita
Rezydent

Postautor: banita » 31 mar 2011 11:12

bez urazy ale trzeba miec niezle nasrane pod kopula zeby zatrudnic do opieki nad dziecmi kogos przez net :shock:

no chyba ze tatus jest zboczencem a ty wyslalas mu zdjecie topless :roll:

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 31 mar 2011 11:41

1. Jezu Aina.....zanim zaczniesz krytykowac kogos i zasob jego slownictwa spojrz sie na siebie, bo madroscia w swoich polskich wypowiedziach nie grzeszysz niestety
2. Ja sie wypowiadam nt pracy jako opiekunka do dzieci w UK a nie we Wloszech czy w Pcimiu Dolnym...wiec rowniez skoncz juz ze swoim doswiadczeniem w tej dziedzinie
3. Jak wysylasz aplikacje rzadko pytaja tu o zdjecie na poczatku o kwalifikacje owszem....moze Wlosi (tatusiowie) chca miec atrakcyjne opiekunki dlatego zdjecie jest dla nich wazne :lol:

Blondynek zgodze sie ze do pracy Au pair te kwalifikacje nie sa juz az tak potrzebne...ale i pieniadze zadne
Aneta napisala w 1 poscie ze chce pracowac jako opiekunka stad moja odpowiedz :)

Banita, ja mysle ze niektore kraje w Europie widocznie nie maja az tak rozwinietego problemu pedofilli i zlego traktowania dzieci stad ten poziom zaufania...Mnie 5 lat temu rodzina z Norwegii chciala zatrudnic do ich dwuletnich blizniat po rozmowie przez telefon i 3 referencjach :lol:
Uk wyglada troszke inaczej :lol:

banita
Rezydent

Postautor: banita » 31 mar 2011 12:06

w jakim kraju na swiecie bym nie zyl, moze to byc nawet Szwajcaria (a nie zaraz tam Polanski mieszka :twisted: ) to nie oddal bym dzieci ani nawet nie wpuscil do domu kogos kompletnie obcego, kogo widzialem tylko na zdjeciu albo slyszalem przez telefon

zeby miec tak zwane referencje potraebuje 10 min w wordzie i 3 telefonu po znajomych i juz - 100% wykwalifikowany opiekun do dzieci

a o "zdaniu" dzieci na ten temat juz nie wspomne - podoba ci sie ta Pani Jasiu? Nie! Trudno i tak bedzie z toba siedziec - zeby nie bylo, zdanie 2 czy 3 latka nie bedzie dla mnie 100% wiazace no ale raczej nie chcialbym wychodzic codziennie do pracy slyszac placz ...

ale co tam facet moze wiedziec ...

banita
Rezydent

Postautor: banita » 31 mar 2011 12:36

"staruszko" ty mi tego tlumaczyc nie musisz :wink: ja kozystalem z uslug childminderki a nie aupair - miedzy innymi z przyczyn wymienionych wyzej + zeby mnie nie kusilo (bo jakby taka aina byla to uuuu) :lol: :twisted: :lol:

ta dyskusja wyglada jak wyglada bo w polsce jest tylko 1 okreslenie opiekunka/niania a tutaj kilka i kazde znaczy i wymaga czego innego

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 31 mar 2011 12:43

a w tym to jest duzo prawdy.. a ile to ja sie nasluchalam o aupairkach co przyjezdzaly do anglii do jakies rodziny dziecmi sie zajmowac, zona w pracy a maz z auperka sie gruchal :roll: a potem czesto dochodzilo do rozpadu malzenstwa. Szczegolnie tak bylo jak jeszcze polska w uni nie byla wtedy to sie dziewcza kazdej deski chwytaly by zostac w anglii. Dobrze, ze te granice otworzyli bo polska by calkiem sie skompromitowala :roll:

aneta19oppl
Gastarbeiter

Postautor: aneta19oppl » 31 mar 2011 21:46

kaslawka dzieki za te pare slow...
maya tez dzieki wielkie...
widze ze to wszystko chyba nie jest takie proste jakby sie wydawalo ale moze zaryzykuje czasem trzeba sie tez sparzyc potem ma sie doswiadczenie i uczy sie na bledach...
dziekuje za te wszystkie porady...
od maja w niemczech praca dla polakow moze warto tam poszukac czegos innego na poczatek jak to przewaznie bywa np.zmywak albo sprzatanie, od czegos trzeba zaczac.

eMWu
Gastarbeiter

Postautor: eMWu » 11 kwie 2011 12:47

Są jeszcze agencje czy serwisy, które pośredniczą między niańkami a rodzicami. To znaczy ja kojarzę takie coś:
http://www.hiresitters.com

bo jedna koleżanka interesowała się tym tematem. Ogólnie mówiła, że tak jest lepiej bo zna masę przypadków kiedy opiekunka pilnuje dziecka przez kilka dni a jak przychodzi dzień rozliczeń rodzice nagle przestawają korzystać z jej usług, odbierać telefony itd. Ludzie potrafią być naprawdę wredni a Ty w takiej sytuacji tracisz czas, za który Ci nikt nie zapłaci.
Ja w każdym razie wolałabym mieć wszystko dograne wcześniej.

user1832370
Gastarbeiter

Postautor: user1832370 » 13 kwie 2011 14:24

witam mam pytanie zna ktos jakas polska agencje pracy zebys sie zarejestrowac? poniewaz szukam pracy a na tym londynku to tak duzo nie ma ofert jak bym chcial a jak dzwonie to juz nie aktualne jest :/ prosze pisac tu na forum lub na meila mojego kocur2011@interia.pl pozdrawiam i dzieki z gory

Wróć do „Praca”