KonradStratford pisze:Witam.Dziś mój pracodawca zawiesił mi przelewanie wynagrodzenia gdyż jeszcze nie przysłano mi numeru UTR.Prace zacząłem 1 wrzesnia a zgloszenie o numer utr 23 pazdziernika gdyz caly czas czekalem na nin.6 grudnia wykonalem telefon do Reveniu i się okazalo ze moje zgloszenie ktore poszlo przez internet i na ktore mam potwierdzenie rzekomo nie doszlo więc po raz kolejny się zarejestrowalem.Dzis mi oznajmiono że zadnych pieniedzy juz nie dostane bo ponoc urzad naliczyl mu kare w wysokosci 5 tys funtow.Ale gdzies wyczytalem ze jezeli nie mam tego numeru to place tylko wiekszy podatek tj 30 % choc moj pracodawca mocno twierdzi ze jest to 40 %.Mam pytanie czy jezeli nie zmojej winy nie doszlo wczesniejsze zgloszenie to muszę ponosic konsekwencje nie zarejestrowania swojej dzialalnosci w ciągu 3 miesięcy i czy pracodawca ma prawo zabrac mi wynagrodzenie etc
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz i z góry przepraszam za gramatykę bo stres zrobił juz dziś swoje.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 18 gości