Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
damiangee
Gastarbeiter

Własny biznes w UK

Postautor: damiangee » 26 mar 2010 11:58

Witam Serdecznie

Jak zapewnie wiele osob w Uk po uplywie kilku lat zaczolem myslec o otworzeniu wlasnej dzialalnosci gospoidarczej .

Obecnie spedzilem wiele godzin przeszukujac rynek w Uk , szukajac rozwiazania i specyfikacji biznesu ktory bym chcial / mogl otworzyc.
ale nie ukrywam ze to nie jest proste .

Dla mnie najwiekszym problemem jest niezdecydowanie i ukierunkowanie wlasnej osoby oraz wizji biznesu w danym kierunku

Po wielogodzinnych rozmyslaniach na tematy zwiazane z wlasna firma doszedlem do wniosku ze napisze post na forum i moze ktos podzieli moje zdanie i zabierze glos w tej sprawie . Jestem zdania ze wymiana opinii i jej szczegulowa analiza jest jednym z kluczy do sukcesu .

Obecnie szukam osob ktore by byly zainteresowane otworzeniem wlasnej dzialalnosci gospodarczej na ternie Londynu

Pierwsza moja mysla bylo importowanie i sprzedawanie zakupionych dóbr poprzez internet (tj. Ebay , Sklep internetowy) Markety itp...
lecz to rozwiazanie wymaga dosc sporego jednorazowego wkladu pienieznego, i jest bardzo ryzykowne .

Droga rzecza o ktorej myslalem , jest produkcja i dystrybucja odziezy
posiadam doswiadczenie w zakresie projektowania np. nadrokow na koszulki , reklamy wiec to moze mi bardzo pomoc . w przeszlosci dorabialem sobie robiac i sprzedajac wlasne T-Shirty.
Teraz mysle aby do tego prwrocic

Nawet myslalem nad stworzeniem wlasnej Marki Ciuchow.
Szukajac w internecie znalazlem Firmy ktore by sie podjely ich produkcji za przystepna cene (wiec tym sposobem oszczedzamy na kosztownych maszynach i sile roboczej )

Na poczatku myslalem by zaczac do Koszulek, Bluz meskich na poczatek

Czekam na opinie
pozdrawiam

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 26 mar 2010 17:58

Tylko, ze Polacy kupuja tylko w Primarku...

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 27 mar 2010 13:44

lo matko..... :lol:

damiangee
Gastarbeiter

:)

Postautor: damiangee » 27 mar 2010 14:48

Wiem ze Polacy głownie zaopatruja się w Primarku tylko trzeba mieć na uwadze ze w Londynie nie żyją tylko Polacy ,

damiangee
Gastarbeiter

Postautor: damiangee » 27 mar 2010 20:21

blondynek pisze:sluchaj - po pirwsze - nie masz pomyslu na biznes - tylko ci sie wydaje
po drugie - nie masz funduszy na 'tylko sie wydaje' biznes

twoje zapytania czy jak tam - sa glupie

chcesz zrobic interes na czyms (nie wiedzac nz czaym) majac zero wkladu

powodzenia

po pierwsze - mam pomysł na biznes

po drogie nikt mi w portfel nie zagląda wiesz skąd możesz wiedzieć ze nie mam wkladu ? Przecież nie jesteś mojim ksiegowym i w konto wglądu nie masz .
Po trzecie kto pyta nie bladzi !! Lepiej dowiedzieć się co ludzie o tym mysla.
Wyraziles swoją opinie ok ale muszę Ci powiedzieć drogi Blondynku ze już skontaktowaly się ze mną osoby zainteresowane

Wróć do „Praca”