Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
szreku
Gastarbeiter

Czy informować o dziecku w CV?

Postautor: szreku » 20 lut 2010 09:54

Jak to jest w londynie, czy taka informacja ma wplyw na szanse otrzymania pracy?

szreku
Gastarbeiter

Postautor: szreku » 20 lut 2010 13:38

Sorki, źle sformułowałem pytanie
Chodziło mi o to czy w procesie poszukiwania pracy, np. rozmowy kwalifikacyjnej warto przyciemić że się ma dziecko, piszę w imieniu matki nie swoim. Pytanie nie jest wcale od czapki, ponieważ w polsce nigdy nie należy informować, że się ma dziecko bo zwyczajnie nie dostanie się roboty. Mam nadzieję, że tu tak nie jest ale tego nie wiem

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 21 lut 2010 00:14

przyciemić że się ma dziecko

ze co?

:shock:

jak wyzej - nikt nie bedzie (nie powinien) o to pytac o ofiarowac takie informacje na CV czy rozmowie to .. z rzedu "wkleic zdjecie do CV" czyli.. nie ten kraj

danielcarpedm
Gastarbeiter

Postautor: danielcarpedm » 03 kwie 2010 17:00

W cv raczej sie tego nie umieszcza, natomiast jesli dziewczyna jest w ciazy, to pracodawca raczej wolalby o tym wiedziec, bo inaczej bedzie mial kilka miesiecy pracy a potem wyplacac urlop macierzynski. Po za tym nie znam innych przypadkow zeby to bylo istotne.

Pozdrawiam

Wróć do „Praca”