Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
smutna
Gastarbeiter

Czy pracuję legalnie?

Postautor: smutna » 07 wrz 2009 21:09

hejka to pytanie moze wydac sie glupie ale niektorzy bardziej sa obeznani czy bardziej oczytani ja jestem nowa na forum wiec nie wsio doczytalam :) a wiec zaczynajac moja prace moj j.ang byl bardzo slaby mialam ta prace zalatwiona przez pewna polke i tak chodzi mi o to czy jestem w tej pracy legalnie i w ogole nie chce sie o to teraz po 3latach (bo tyle tam pracuje )pytac angoli bo jakos tak glupio :P tak jak wyzej pisalam pracuje 3lata pay slipy nie zawsze dostaje bo angol ma balagan w papierach ale nieraz sie zdarzy ze da pay slip heh holiday-e mam platne ale zadnego kontraktu na poczatku nie podpisywalam i nie pracuje przez rzadna agencje wiec jak ja jestem zatrudniona hehe ??? dzieki

BemolElblag
Gastarbeiter

Postautor: BemolElblag » 08 wrz 2009 00:24

A skąd my to mamy wiedzieć :| Równie dobrze szef mógł za Ciebie podpisać kontrakt... Jedynym wyjściem, żeby się dowiedzieć to iść do szefa. Po 3 latach raczej nie powinno to stanowić problemu.. Jedyne co w tym głupie, to że właśnie sama nie wiesz jak to wszystko działa :) Po takim czasie to wręcz tragedia.

darekKatowice
Gastarbeiter

Postautor: darekKatowice » 08 wrz 2009 07:24

BemolElbląg
A dziwi Cię to??? poprostu niechce się języka uczyć, bo może tacy ludzie myslą że jak ma się znajomego w UK to on za nas pozałątwia i wszystko nam bedzie gadał, bedąc tyle czasu w UK to jezyk w jakimś stopniu powinno się znać. A takie pytanie to troche nienamiejscu, bo jak Napisałeś to skąd my to mamy wiedzieć.Tak ciężko jest iść i się zapytać??Pewnie angol po chińsku gada.albo mieszka pietro wyżej a to juz nielada wyczyn, bo po schodach trzeba dreptać.W taki sposób tonigdy do niczego niedojdziesz i się nigdy niczego nieanuczysz kobieto.

MarianAnka
Gastarbeiter

Postautor: MarianAnka » 28 wrz 2009 21:50

no i masz odpowiedz jak trza !! cycki opadają ! :D

71jkc
Rezydent

Postautor: 71jkc » 28 wrz 2009 22:32

:roll: OMG nie wiedzialam ze takiego typu ludzie dalej tu sa ,
jak nie mozesz sie z szefem dogadac i to po 3 latach ?

ok jesli jaKIES PAYSLIPY otrzymalas to tylko znaczy ze jestes legalnie zatrudniona , ok ?
daj sobie chill out night , ale zacznij myslec o emertyurze. ;)

angik

Postautor: angik » 29 wrz 2009 02:33

A P60 dostajesz co roku i rozliczasz sie w IR? Jesli tak, to jest oki. A jesli chodzi o pay slipy to upominaj sie o nie, grzecznie ale stanowczo. Powinien Ci je dawac.

Wróć do „Praca”