Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 29 sty 2009 08:29

User 2137....
do wszystkich supermarketow aplikuj online
z tego co wiem ASDA w tym momencie nie przyjmuje nowych ludzi
SAINSBURY jeszcze niedawno przeprowadzalo rekrutacje tak samo jak TESCO. Wejdz na ich strony, oni zazwyczaj maja formularze do wypelnienia i wysylaj...

Co do SIA do ktorego chcesz aplikowac, przygotuj sie na troche dluzsze czekanie niz miesiac na wydanie licencji...u nich jest straszny balagan, czesto gubia dokumenty, wiec jak juz zdasz wszystkie testy to pamietaj zeby ich pilnowac z terminem jesli nie dostaniesz karty po "ustawowych" 8 tyg....
No i co do pracy po tym.....wiekszosc firm zatrudnia ludzi z min 2 letnim doswiadczeniem (popartym referencjami) pracy w ochronie...

W zwiazku z powyzszym, badz przygotowany na troche dluzsza prace w tych supermarketach.... :wink:

No i powodzenia chlopie!!! :lol:
Ostatnio zmieniony 29 sty 2009 09:07 przez kaslawka, łącznie zmieniany 1 raz.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 29 sty 2009 08:53

user2137536 pisze:hehehe......no i na życiowych poradach się skończyło......

po co te nerwy :) ja tu nie siedze 24h/dobe :) adres podaje pod twom postem o spawaczach

czarnas
Emigrant

Postautor: czarnas » 29 sty 2009 09:56

[quote="user2137536"]

.Przenoszę się doLondynu ponieważ chce zrobić kurs SIA,sam kurs trochę trwa +ok miesiąc na wydanie licencji+rozpoczęcie pracy=ok 1,5 miesiąca .

drogi user2137536 co do licencji SIA!!! to chyba żart z tymi 1,5 miesiąca??? na wstępie Ci napisze że nawet na to nie licz.Jak zamkniesz się w 3 miesiacach już majac licencje to Ci pogratuluje.!!!!Firmy robiące SIA- zajmujące się kursem to zwykli naciągacze, a jesli chcesz szybko znaleźć prace w tym fachu zacznij szukać od dzis.Mam nadziej że masz jakies doświadczenie w ochronie tak z 5 lat??? udokumentowane? większość angielskich firm wymaga tego.Koszt przyblizyć Ci kursu+ licencji? :) życzę powodzenia choć za mało wiesz z tego co widze o kursie i dalszych etapach.Pozdrawiam

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 29 sty 2009 10:02

czarnas.....no wlasnie o tym pisalam dwa posty wyzej...

ha ha ha SIA jest jednym wielkim bajzlem, czeka sie u nich na licencje do konca zycia i o jeden dzien dluzej... :lol:

znam osobiscie osobe ktora przeszla "pieklo" z nimi, kurs ukonczyla w grudniu 2006 a licencje otrzymala w padzierniku 2008, bo po drodze zgubili dokumenty, bo nagle sie okazalo ze wogole nie maja aplikacji, rany....to gorzej niz polski ZUS :lol:
a teraz szuka pracy....min 2 lata pracy w zawodzie jest wymagane!!!

czarnas
Emigrant

Postautor: czarnas » 29 sty 2009 12:44

KASLAWKA - ja tez jestem po tej licencji i dupa zbita, mam doswiadczenie dość długie z polski sądziłam że tu nadal będe siedziec w tym ale sama się pomyliłam,wydałam kupe kasy ok 600 funtów- kurs+ licencja i nic.Najwięcej ofert jest na bramki na disco, ale każdy narzeka zbyt niebezpiecznie iwcale rewelacyjnie nie płaca.Więc ten zawód raczej trzeba odpuścić, no chyba ż ktoś ma super farta :wink: ale agencje robiące kurs musze przyznać bajerke maja dobra.U nas dla kursantów miała byc praca potem okazało się że jej nie ma ehh, szkoda kasy i nerwów[/b]

Wróć do „Praca”