Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
Handyman
Gastarbeiter

Czy komuś już ktoś nie zapłacił za pracę? Co robić?

Postautor: Handyman » 24 sty 2009 17:57

To juz kolejny raz nie zaplacono mi za prace
w londonie i zgadnijcie kto?
Najbardziej wredny - narod Indyjski.
Nie liczylem ile u nich starcilem bo cieszylem sie,ze pracuje. A oni cieszyli sie ,ze maja jelenia do czarnej roboty-za darmo ! Bo te grosze co udalo sie od nich wycisnac to tylko starczaja,zeby na drugi dzien miec na bilet do pracy u jego kolegi z tej samej parafii.

Tym razem postaram sie odzyskac moje pieniadze
od RADCLIFFE COLLEGE
na : 185 Oxford Street .
I prosze jesli ktos tam pracowal i mial ten sam problem to prosze o maila
na HandyWito@interia.pl

Wiem,ze po mnie zaczal prace nastepny desperat.
Trzymajcie Sie Polacy i uwazajce na tych barbarzyncow.

Wito

Babcia Jadzia
Emigrant

Postautor: Babcia Jadzia » 24 sty 2009 20:41

To juz kolejny raz nie zaplacono mi za prace

Jezeli raz zostaniesz oszukany - to "ich" wina.
Drugi raz to juz twoja wina.

Miales umowe?

Nie, bo nie chciales Tax/NIN placic i byc "cwany".

Jakbys mial umowe - nie byloby problemu albo bylby znacznie mniejszy.

Handyman
Gastarbeiter

Postautor: Handyman » 24 sty 2009 22:28

widze,ze jestes z ksiezyca. Ktory ciapaty daje prace na umowe pisemna...???

gherbid
Rezydent

Postautor: gherbid » 24 sty 2009 22:31

Cała masa. A jak zawierasz umowę na gębę, to miej przy sobie włączony dyktafon. Działa bardzo skutecznie w "odświeżaniu pamięci".
Dałeś się wydymać na własne życzenie, pretensje możesz mieć do samego siebie.
BTW. Między Hindusem, a Pakistańcem różnica jest równie wielka, jak pomiędzy Azjatą a europejczykiem.

Babcia Jadzia
Emigrant

Postautor: Babcia Jadzia » 24 sty 2009 22:45

Handyman pisze:widze,ze jestes z ksiezyca. Ktory ciapaty daje prace na umowe pisemna...???

Ktory mlotek taka prace bierze? Polska jest w Uni, nie wiedziales o tym? O WRS slyszales? O podatkach, NIN, stawce minimalnej, platnych wakacjach i chorobowym? O tym ze juz Polacy nie musza podstawiac sie jak niewolnicy?

Nie? Nie slyszales? pewnie po angielsku mowili? Skubance......

Dałeś się wydymać na własne życzenie, pretensje możesz mieć do samego siebie.

Amen

Handyman
Gastarbeiter

Postautor: Handyman » 27 sty 2009 00:39

Skoro taki jestes madry to plac podatki ja nie bede bo zadnej korzysci mi to nie przyniesie. A roznica miedzy hindu i pakami jest tylko taka,ze paki nosza okulary,zeby sie wyrozniac za to bardzo trudno jest odroznic jednego od drugiego.
Nie wiem po kim masz inteligencje chyba po Walesie.On tez nie widzi roznicy
miedzy unia a uk. Przemysl to i odpowiedz dlaczego wkrotce bedziesz pracowal u ciapatych w polsce na podatki kiedy bedziesz na urlopie ktory ci sie nalezy na twoim miejscu bedzie juz tanszy od ciebie zawodnik...
Buzka.(nie zrozum tego zle) to angielska czcionka.

Babcia Jadzia
Emigrant

Postautor: Babcia Jadzia » 27 sty 2009 01:09

Skoro taki jestes madry to plac podatki ja nie bede bo zadnej korzysci mi to nie przyniesie.

Skoro ty taki jestes madry to pracuj za darmo - ja nie bede.

A roznica miedzy hindu i pakami jest tylko taka,ze paki nosza okulary,zeby sie wyrozniac za to bardzo trudno jest odroznic jednego od drugiego.

Uhum....a ty masz wasy? Zeby sie od Ruskich odrozniac?

Nie wiem po kim masz inteligencje chyba po Walesie.On tez nie widzi roznicy
miedzy unia a uk.

Uhmmmm

Przemysl to i odpowiedz dlaczego wkrotce bedziesz pracowal u ciapatych w polsce na podatki kiedy bedziesz na urlopie ktory ci sie nalezy na twoim miejscu bedzie juz tanszy od ciebie zawodnik...

Uhmmmm juz lece przemyslec - no chyba tak, masz racje.
Jak sobie "ciapaci" o POlakach wyrabiaja opinie na twoim przykladzie to faktycznie pewnie mysla ze wszyscy Polacy to debile.

Buzka.(nie zrozum tego zle) to angielska czcionka.

Wylej sobie wiadro wody na ten zakuty leb - nie zrozum tego zle, to polska czcionka

Nie przez to cie wydymali ze oni "ciapaci" a ty Polak ale przez to ze oni madrzy a ty... glupi.

PS - Masz moze brata we Wroclawiu?

:lol:

gherbid
Rezydent

Postautor: gherbid » 27 sty 2009 17:49

Handyman pisze:Skoro taki jestes madry to plac podatki ja nie bede bo zadnej korzysci mi to nie przyniesie.

Oczywiście, że nie. Tylko idioci płacą podatki i tylko oni potem mają dostęp do świadczeń socjalnych, zapomóg w razie kłopotów, prawo do zasiłku, etc...
A prawdziwe cwaniaki tego nie potrzebują. Kozak jesteś jak ch... <szyderczy śmiech>

Handyman pisze:Nie wiem po kim masz inteligencje chyba po Walesie.

Gdzież znów jej tam do Noblisty... :lol:

Handyman pisze:On tez nie widzi roznicy
miedzy unia a uk.

A co nas to obchodzi, przecież nie o tym jest ta dyskusja.

Wiesz z czym mi się kojarzy Twoje narzekanie? Ze szlochaniem wydymanego cwaniaczka. Widzisz, matole, jakbyś płacił podatki, to teraz mógłbyś mieć jakieś pole manewru, a tak... Ftopa. Mam nadzieję, że jeszcze parę razy Cię oszwabią i wrócisz do kraju, zamiast nam tu psuć opinię. CYa

Wróć do „Praca”