Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
ulmoz
Gastarbeiter

Police Check - czy sprawdzają kartotekę w Polsce?

Postautor: ulmoz » 29 lip 2008 12:27

Witam.

Mam szanse dostac prace jako support worker. Jedynym krokiem ktory mnie od tego dzieli to przejscie 'kontroli policyjnej', czyli sprawdzenia pod kątem karalnosci. Tak sie zdarzylo ze popelnilem kiedys glupi blad i mam teraz na koncie jazde pod wplywem. Czy to wyjdzie na tym sprawdzeniu?

Pytam przed jego wykonaniem, bo koszt tej operacji wynosi 40Ł, ktorych nie chcialbym stracic.

pozdr.

ulmoz
Gastarbeiter

Postautor: ulmoz » 30 lip 2008 01:04

to jak.. nikt nie zna odpowiedzi? :)

wladziowek
Gastarbeiter

Postautor: wladziowek » 03 sie 2008 02:01

Witam
Przy sprawdzaniu pacjenta w UK sprawdzaja historie karalnosci w UK .
Historia w PL to nie ich podworko.
Jak jestes czysty w w Anglii to dostaniesz pismo z Policii ze jestes tu czyty jak kryszal.
Co innego wymagania Polskich agencji pracy gdzie trzeba dostarczyc zaswiadczenie o niekaralnosci w PL a co innego praca w firmie Angielskiej ,tu wazne sa papiery z Policji UK

PS Drogo sobie licza za sprawdzenie histoirii karalnosci lub niekararalnosci. ja osobiscie placilem 10 f za sprawdzenie niekaralnosci w UK choc posiadalem (i nadal posiadam) zaswiadczenie dopuszcenia do informacji niejawnych co jest w PL uznawane za wysoki stopien bezpieczenstwa. Otrzymanie w PL zaswiadczenia o niekaralnosci z sadu rejonowego zgodnie z adresem zameldowania w PL to czas ok 2 tyg.i oplata chyba 50PLN. moje(zaswiadzczenie o dopuszceniu do inf niejanych - nie mylic ze standartowym zaswiadczeniem o nie karalnosci) zajelo 6 miesiecy a ryli gleboko bo do 4 pokolenia wstecz.

Wróć do „Praca”