Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
user954719
Gastarbeiter

Praca w salonie fryzjerskim

Postautor: user954719 » 28 maja 2008 23:48

Witam. Mam pytanie, czy aby moc pracowac w salonie fyzjerskim tutaj w anglii wystarczy mi dypolom ukonczenia szkolenia, bo nie jestem fryzjerem po szkole zawodowej, wiec nie posiadam potwierdzenia kwalifikacji zawodowych, jedyne co mam to zwykly dyplom ukonczenia szkolenia.A slyszalem ze sam dyplom ze szkolenia nie wystarczy. Ze albo musze zrobic tutaj NVQ albo przedstawic dokumentu z polski. prosze o potwierdzenie tych informacji.

Tinkerbell78
Gastarbeiter

Postautor: Tinkerbell78 » 04 lip 2008 16:32

Mysle ze powinnas przetlumaczyc u przysieglego swoj dokument, czesto w ogloszeniach prosza o NVQ 2 lub NVQ3 LUB EKWIWALENT, czyli mozna sprobowac. Liczy sie tez duzo lat (przynajmniej 2) praktyki.
Tak naprawde jest ciezko zaczac robic NVQ bo zarobisz £100 na tydzien przez 2 lata treningu na te kwalifikacje, co starczy tylko na pokoj i chleb z maslem- doslownie.
Moze probuj szukac pozycji Shampooist, gdzie do obowiazkow nalezy mycie glow, podawanie kawy klientom.
Sprobuj tez na stronach hairandbeautyjobs.com, sprawdzona przeze mnie, bez problemu mozna wyslac CV i czekac na telefon/email za pare dni w sprawwie pracy trainee albo junior stylist. Sprobuj. Ale miej dobry angielski.
Oraz strona hair-recruitment.com, tez jest swietna.
Ja np nie mam kwalifikacji i niedlugo zaczne prace tylko przy przesluzaniu wlosow. Mozna z czasem sie wyszkolic uzyskujac normalna pensje czaly czas, i potem wiecej jeszcze zarabiac. A piza tym to super eksluzywne miejsce, i duzo Polek tez pracuje( rozmowy scisle tylko po ang!).
Daj mi znac a podam Ci szczegoly. I znowu- MUSISZ miec dobry angielski!

Wróć do „Praca”