O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
machinogodzilla
Gastarbeiter

Wymiana książek

Postautor: machinogodzilla » 15 gru 2007 14:33

Witam wszyskich forumowiczów!

Być może niektórzy z Was znają non-profit serwis wymiany książek Podaj.net. Jeśli nie to pokrótce opiszę o co chodzi.

Podaj.net to serwis umożliwiajacy bezpłatną wymianę książek. Zamiast wyrzucić przeczytaną książkę do kosza umieszczasz ja na wirtualnej półce w podaj.net i gdy ktoś ją sobie upatrzy wysyłasz ją tej osobie. Działa to też oczywiście w drugą stronę. Jedyny koszt zabawy to koszt wysyłki. Nic nie płacisz za książki, które zamawiasz i nikt nie płaci Tobie. Za każdą oddaną książkę otrzymujesz punkty, które możesz "wydać" na pobranie książki od innego użytkownika.

Jakiś czas temu zacząłem batalię we wspomnianym serwisie o udostępnienie użytkownikom mieszkającym za granicą opcji pozwalających na wymianę z Polską i vice versa i/lub wymianę między mieszkańcami danego kraju (na przykład między nami Brytyjczykami ;) ) (o co dokładnie chodzi można przeczytać TU). Zapał mój jednak nieco przygasł, gdy największy odzew uzyskałem w Polsce, gdy tymczasem Polonia hmm... siedzi cicho (najwyraźniej zacząłem sprawę od d*** strony). Być może w świecie Cyfry Plus, książka jest już przeżytkiem.

Zapraszam więc użytkowników tego forum do wypowiedzenia się na ten temat. Czy bylibyście zainteresowani wymianą książek? Czy chcielibyście wymieniać się wewnątrz Wielkiej Brytanii czy prowadzić wymianę z Polską (a może obie opcje)?

Miałem umieścić ankietę, ale ankiety ankietami, a życie życiem. Tych, którzy zdecydują się zrobić ten odważny krok i przyłączyć się do Podaj.net zapraszam po rejestracji do przedstawienia swojej osoby w tym miejscu na forum (kliknij), w ten sposób łatwiej będzie się nam wszystkim znaleźć, przynajmniej do czasu, gdy administratorzy widząc naszą liczbę zdecydują się na wprowadzenie zmian pod tym kątem.

Pozdrawiam i oby było nas jak najwięcej! :)

P.S. A tutaj znajdziecie szersze informacje jak działa opisywany serwis.

machinogodzilla
Gastarbeiter

Postautor: machinogodzilla » 16 sty 2008 12:20

Moja podajowa krucjata powoli dobiega końca. Do serwisu właśnie została dodana opcja wyszukiwania wg kraju :-) Spróbować można tutaj. Jest to dopiero wersja testowa, więc bez paniki jeśli coś nie zadziała tak jak trzeba.

Wszystkich użytkowników Podaja zapraszam więc do uzupełnienia danych w profilu w polu "Kraj".

Wróć do „Hyde Park”