O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
darekzlondku
Emigrant

kasa czy bankomat...?

Postautor: darekzlondku » 22 lis 2007 23:42

...mysle ze juz tema ten sie kiedy przewijal...ale... czasy sie zmieniaja, wiec pytanie: jak sprawdzic nie bedac jeszcze w RP czy przywozic kase czy zrezygnowac i uzywac tylko bankomatu...
... o tyle jest to dla mnie zagadka, ze gdy dostaje miesieczny wydruk z banku o dokonanych transakcjach to podaja zawsze po jakim kursie dokonywalem zamiany na zlotowki + oczywiscie oplata (prawie karna) za wybranie gotowki... a dobrze by bylo znac kurs takowej wymiany i moc sobie porownac do kursow kantorowych - przynajmniej przewidywac jaka jest koniunktora...
... latanie po kantorach - gdzie daja wiecej ... juz mnie przestaje bawic... a noszenie gotowki ? prawie w ogole jej nie uzywam tu...
... moze inaczej: gdzie mozna (na necie) spr. kurs po jakim bedzie dokonana transakcja poprzez bankomat?

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 23 lis 2007 09:51

https://www.moneybookers.com/ zamieniaja po kursie Europejskiego Banku Centralnego, prawde mowiac nie wiem do konca co to znaczy :), ale napewno lepiej niz w kantorach w PL, i maja bardzo niskie oplaty za transakcje. Jedna co narazie moge sie przyczepic, to posrany interface uzytkownika, w opcji przegladania transakcji.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 24 lis 2007 10:43

Konto w Nationwide i karta visa.

Mozesz wybierac pieniadze z bankomatow w Pl bez oplat, kurs... normalny? Nie zauwazylem jakichs roznic, zwyczajny miedzybankowy.

Wróć do „Hyde Park”