Postautor: nawigator » 28 sty 2011 15:52
hmmm... a gdzie jest napisane ze mowie o Tobie. Ja pisze o tych co popieraja platforme:
Organ urbanowski, czyli tygodnik „NIE" opublikował sondę, w której biorą udział same tuzy salonu, zaczynając od Palikota, przez Kutza, Żakowskiego czy Najsztuba a kończąc na pośle Arłukowiczu.
Cóż, obecność tego ostatniego w tym gronie nieco mnie dziwi i zniesmacza, bo choć politycznie go odrzucam, to jednak jako człowiek, potrafił budzić moją sympatię. A pytanie w sondzie brzmiało: Jak skończy Jarosław Kaczyński? Pytanie, będące młynem na wodę wielu osób, których przy życiu, także tym politycznym, trzyma chyba jedynie nienawiść do oponentów, głównie wszystkiego co związane z Kaczyńskim.
Dlatego w sondzie mieliśmy tak górnolotne odpowiedzi jak: „Popełni samobójstwo" lub „Skończy jak jego brat". Cóż za poczucie humoru. W tym towarzystwie odpowiedź, że Kaczyński „skończy w szpitalu dla obłąkanych" jest nad wyraz wysublimowana i możliwie najdelikatniejsza. Cóż, wśród ślepców i jednooki jest królem.
Odpowiedzi godne ludzi pokroju Żakowskiego czy Najsztuba, udzielone na pytania godne urbanowskiego organu. Moje gratulacje, panowie. Sięgnęliście bruku, sięgając brukowca.