O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
agatkaa8
Gastarbeiter
Posty: 33
Rejestracja: 20 lut 2008 12:29

przelew z lloydsa

Postautor: agatkaa8 » 21 gru 2008 19:02

witam :)
jak mozna najprosciej(i po najlepszym kursie) przelac(lub ewentualnie wypłacić) pieniadze z lloydsa do polski bedac w polsce?pozdrawiam

JORDIN17
Emigrant
Posty: 163
Rejestracja: 11 paź 2008 17:58

Postautor: JORDIN17 » 21 gru 2008 22:17

Jezeli masz konto w Polsce lub znasz kogos kto ma mozesz to bez porblemu zrobic korzystajac z bankowania przez internet,tzn.o ile jestes zarejestrowana do takiego korzystania z konta przynajmniej w lloydsie,bo jak przelejesz na polskie konto to tam juz mozesz sobie wyplacic karta ale warto miec takie konto by sprawdzic kiedy pieniadze beda na koncie bo zajmuje to do 5 dni roboczych.Jezeli nie jestes zarejestrowana w lloydsie by korzystac przez internet a jeszcze nie wyjechalas do Polski,zarejestruj sie jak najszysbciej poniewaz bedziesz musiala czekac az ci przysla poczta user id numer,po to by moc dopelnic rejesracje.

angik
Posty: 0
Rejestracja: 21 sty 2009 05:30

Postautor: angik » 22 gru 2008 02:05

Ja wyplacalam z bankomatu tak samo , jak tutaj.

JORDIN17
Emigrant
Posty: 163
Rejestracja: 11 paź 2008 17:58

Postautor: JORDIN17 » 22 gru 2008 16:21

|Faktycznie mozna wyplacac z bankomatu ale zalezy tez jaki rodzaj karty posiadasz,najlepiej idz do banku i sie dopytaj,tez zaptytaj sie jakie sa oplaty za wyplacanie pieniedzy za granica.jeszcze taka uwaga ze wyplacajac pieniadze za granica nie otrzymujesz slipkow z balancem,wiec takze dowiedz sie jaki maja przelicznik z funta na zloty zebys nie miala niespodzianek jak przekroczysz swoj limit.

angik
Posty: 0
Rejestracja: 21 sty 2009 05:30

Postautor: angik » 22 gru 2008 18:07

Tez racja. Rzeczywiscie najlepiej to sprawdzic wczesniej dla pewnosci. :D

agatkaa8
Gastarbeiter
Posty: 33
Rejestracja: 20 lut 2008 12:29

Postautor: agatkaa8 » 27 gru 2008 12:54

jestem w polsce i nie mam możliwości żeby dowiedzieć się wszystkiego w lloydsie :( próbowałam zrobić przelew przez internet,ale nie da rady do innego banku niż angielski(ilość cyferek w account number się nie zgadza no i jest ten sort number którego w polsce nie mamy).chyba że robi się to jakoś inaczej(ja próbowałam przez zakładkę transfers and payments),albo jest inny sposób-gdzieś czytałam,że można przelać najpierw do jakiegoś specjalnego internetowego banku,a stamtąd do polskiego.no a co do wypłaty z bankomatu,to nie mam pojęcia jakie są opłaty?poza tym dziennie można wypłacić z bankomatu 1000zł więc za każde wypłacenie pobierano by mi opłaty...ehh doradźcie coś,bo przydałoby się to wreszcie przelać...pozdro

angik
Posty: 0
Rejestracja: 21 sty 2009 05:30

Postautor: angik » 27 gru 2008 13:06

Jesli masz konto w polskim banku , to tam zapytaj. Mojemu bratu pani w Banku Slaskim poradzila zalozyc konto walutowe, na ktore moze przelewac pieniazki z Anglii. Ale tak, jak pisalam wczesniej dowiedz sie w banku bo ja nie wiem dokladnie jak to dziala.

agatkaa8
Gastarbeiter
Posty: 33
Rejestracja: 20 lut 2008 12:29

Postautor: agatkaa8 » 27 gru 2008 13:12

ale nawet jak założę takie konto walutowe,to jak zrobię przelew z lloydsa skoro mogę tylko na angielskie banki?

angik
Posty: 0
Rejestracja: 21 sty 2009 05:30

Postautor: angik » 27 gru 2008 20:43

Mojemu bratu w banku powiedzieli ze mozna ale tak jak mowilam dowiedz sie w swoim banku. Napewno wszystko Ci powiedza w koncu zalezy im na klientach.

Usercostam
Rezydent
Posty: 5232
Rejestracja: 06 gru 2013 12:00

Postautor: Usercostam » 28 gru 2008 07:18

LLoyds to jest bank dobry dla biedakow, ktorych nie stac na wyjazdy.
Sprobuj tylko wyplacic pieniazki za granica od razu blokuja karte.
I nie da sie nic z tym zrobic - chyba ze ma sie telefon komorkowy i sporo kasy do wywalenia. Po blokadzie dzwonia i prosza o podanie jakis danych... nie daj bog sie bateria wyladuje albo cos. Kiedys przez tych typow bylem dwa dni w Brazylii bez kasy.
Jedyna opcja to zadzwonic ew na ich numer jakistam 'miedzynarodowy' i laskawie odblokowuja - ale juz placic za to nie chca.

gherbid
Rezydent
Posty: 1506
Rejestracja: 16 kwie 2008 19:18

Postautor: gherbid » 29 gru 2008 14:33

Co to za opowiesci dziwnej tersci?
Kase monza przelac z dowolnego oddzialu do jakiejkolwiek placowki na swiecie.
Tylko ze przy transakcji miedzynarodowej podaje sie tzw IBAN banku docelowego, i wszystko trybi.
http://en.wikipedia.org/wiki/Internatio ... unt_Number
Az dziw mnie bierze, ze w Lloydsie nie potrafili podac tak banalnej informacji...

pharao
Emigrant
Posty: 108
Rejestracja: 22 gru 2008 13:01

Postautor: pharao » 29 gru 2008 22:57

Są już teraz polskie firmy przesyłające pieniądze poprzez autoryzację przez telefon (kasę ściągają z twojego konta).

LLoyds to jest bank dobry dla biedakow, ktorych nie stac na wyjazdy.
Sprobuj tylko wyplacic pieniazki za granica od razu blokuja karte.

No to ciekawe jaki jest bank nie dla biedaków? Może RBS który ma kłopoty finansowe? W dodatku słyszałem o zablokowaniu karty z Barclaysa. Z innej strony, lepiej niech blokują karty aniżeli się później obudzić z debetem na koncie, a wypłata była w Rumuni! Jak się wyjeżdża za granicę to warto dać znać bankowi o tym, zwłaszcza jak chcemy wypłacać kasę z bankomatów.

Usercostam
Rezydent
Posty: 5232
Rejestracja: 06 gru 2013 12:00

Postautor: Usercostam » 30 gru 2008 05:10

W lloyds to nie dziala, dzwonilem ze bede wyjezdzac... powiedzieli ze nic nie moga zrobic. Dopiero jak karta zostanie zablokowana to trzeba zadzwonic - i mowia ze to sie dzieje losowo - nigdy nie wiadomo kiedy bedzie zablokowana.
Np. wczoraj wyplacalem pieniadze karta kolegi i bylo ok, potem wyplacalem swoimi i obie zostaly zablokowane. Dowiedzialem sie o tym dopiero jak przyszlo placic rachunek w restauracji. Strasznie deprymujaca sytuacja wyszla.
Dobrze ze mam laptopa to zadzwonilem potem do banku niezle przyokazji ich opieprzajac.

pozdrowienia z japonii ;)

pharao
Emigrant
Posty: 108
Rejestracja: 22 gru 2008 13:01

Postautor: pharao » 30 gru 2008 13:09

usercostam pisze:W lloyds to nie dziala, dzwonilem ze bede wyjezdzac... powiedzieli ze nic nie moga zrobic.


Można jedynie podsumować: "banki są mądre inaczej" :D

pharao
Emigrant
Posty: 108
Rejestracja: 22 gru 2008 13:01

Postautor: pharao » 31 gru 2008 00:01

Aha, przypomniała mi się nazwa tej firmy przez którą można zrobić przelew kasy z ang konta na polskie korzystając z telefonu http://www.przekazypieniezne.com/ Jakby ktoś chciał. Ja wolę pieniążki samemu do nich zanieść - szkoda tylko, że funt marnie stoi.... :?


Wróć do „Hyde Park”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 37 gości

cron