O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
borazon
Gastarbeiter

Uwaga na oszustwo: nieuczciwa stacja benzynowa

Postautor: borazon » 05 wrz 2008 14:46

Czesc Wszystkich

Na Stacji BP na Cromwell Road (North Service Station) w Londynie zatankowalem 48.33 litrow benzyny bezolowiowej. Bardzo mnie to zdziwilo, bo maksymalna pojemnosc zbiornika na paliwo w Volkswagenie Polo to 45. Chcialem podkreslic fakt ze na sucho tez nie wjechalem an ta stacje, dokladnie kilka mil bo tym jak kontrolka paliwa sie zapalila ( informuje ze 7 litrow pozostalo w zbiorniku). Oczywiscie na miejscu zakwestionowalem ten fakt ale sprzedawca ktory mowil po angielsku bardzo slabo poinformowal mnie, ze jest sam nie mam menadzera a za mna kolejka, wiec najlepiej byloby zebym zaplacil a pozniej oni wszystko sprawdza i wyrownaja.W nastepstwie tego dostalem pismo ze dystrybutor z ktorego tankowalem byl sprawdzany kilka tygodni wczesniej i nie mieli zadnych innych zazalen wiec moje roszczenia sa bezcelowe. Chcialem podkresli ze zawsze tankuje do pelna i przez 3 lata jak posiadam ten samochod nigdy nie udalo mi sie zatankowac wiecej niz 42 litry.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 05 wrz 2008 17:13

Mialem podobna sytuacje.

stacja Shell w Festival Park, Stoke On Trent

mówcie_mi_255
Emigrant

Postautor: mówcie_mi_255 » 13 wrz 2008 14:16

ja tuż za M25, nie pamietam teraz nazwy ze zdziwieniem zatankowałem ponad 80 litrów do 70 litrowego zbiornika, zawsze jeżdze około 50 mil na kontrolce, zawsze co tydzien leje po korek, tak z lenistwa i zawsze udaje się nalać do75 litrów bo wiadomo że rura też ma swoją pojemność

gherbid
Rezydent

Postautor: gherbid » 13 wrz 2008 17:12

Naprawdę tak ciężko mając już paragon w ręku, na którym wyraźnie widać, że nalano więcej niż się mieści, zadzwonić po policję?
Próbowali znajomą wycyckać pod Birmingham i w ten sposób załatwiła sprawę od ręki.

Wróć do „Hyde Park”