O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
Morgaine

opieka nad naszymi rodzicami w UK

Postautor: Morgaine » 06 sie 2008 17:42

Czy ktos z Was zaprosil do Anglii rodzicow, zeby zamieszkali z Wami na stale? Co o tym sadzicie?

Moja mama ma dopiero 55 lat ale zaczynam odczuwac, ze jestem jej potrzebna. Nie ma w Polsce partnera. Poki co jest aktywna zawodowo i bardzo lubi swoja prace, ja jednak widze, ze coraz czesciej ma problemy zdrowotne. Poniewaz nadal mieszka w Polsce, daleko od lotnisk, nie zawsze moge przy niej byc kiedy mnie potrzebuje. Moze nie za rok, ani za dwa, ale kiedys nadejdzie taki moment, kiedy bede chciala miec ja przy sobie na stale.

Czy znacie emerytow zamieszkujacych ze swoimi dziecmi w Anglii? Jak im z tym jest? Czy potrafia sie odnalezc w zupelnie nowym swiecie? Czym zapelniaja sobie czas? Wnukami? Gotowaniem? A moze znajduja sobie jakies hobby? Czy udaje im sie nawiazac nowe przyjaznie i zadomowic w obcym kraju?

Dzieki,

banita
Rezydent

Postautor: banita » 07 sie 2008 07:54

krotko: starych drzew sie nie przesadza ...

Morgaine

Postautor: Morgaine » 07 sie 2008 11:48

haha... widze ze nikt sie nie odzywa, pewnie wiekszosc ludzi zacznie sie tym martwic dopiero jak nam imigracja za 10 lat okrzepnie :P

poki co namowilam rodzicielke na zapisanie sie do medicovera i cos czuje, ze to dobra inwestycja

pieniadze szczescia nie daja, pod warunkiem ze sie je ma :D

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 07 sie 2008 12:09

morgaine: myslalem kiedys o tym, ale.... zgadzam sie a banita.

Wróć do „Hyde Park”