O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
fiolet79
Gastarbeiter
Posty: 38
Rejestracja: 20 paź 2009 23:32

Kontrola lotniskowa

Postautor: fiolet79 » 11 lip 2014 00:00

Witam,interesuje mnie czy naprawde trzeba każdy musi teraz właczyć laptop itp,urzadzenia na lotnisku,planuje lot do Polski z Stansted pod koniec lipca,jak to jest leciał ktoś ostatnio.

banita
Rezydent
Posty: 7320
Rejestracja: 31 sie 2007 07:34

Postautor: banita » 11 lip 2014 08:42

zdaje sie ze ta kontrola obowiazuje wylacznie na lotach do usa? a nawet jesli nie to dzisiaj jest 11 lipca - do konca miesiaca przepisy moga sie zmienic kilka razy

MarcFloyd
Rezydent
Posty: 4971
Rejestracja: 31 sie 2007 12:27

Re: Kontrola lotniskowa

Postautor: MarcFloyd » 11 lip 2014 08:49

fiolet79 pisze:Witam,interesuje mnie czy naprawde trzeba każdy musi teraz właczyć laptop itp,urzadzenia na lotnisku,planuje lot do Polski z Stansted pod koniec lipca,jak to jest leciał ktoś ostatnio.



Teoretycznie wszytskie loty z i do UK moga byc teraz objete:

http://www.bbc.co.uk/news/uk-28223150
Passengers flying into or out of the UK are therefore advised to make sure electronic devices being carried in their hand luggage are charged before they travel


A ktore naprawde sa to nie wiadomo bo nie podali tej informacji:

The department said that "for obvious reasons" it would not elaborate on the routes affected.

Usercostam
Rezydent
Posty: 5234
Rejestracja: 06 gru 2013 12:00

Postautor: Usercostam » 11 lip 2014 11:59

Myślałem, że tak zawsze było...

MarcFloyd
Rezydent
Posty: 4971
Rejestracja: 31 sie 2007 12:27

Postautor: MarcFloyd » 11 lip 2014 12:20

usercostam pisze:Myślałem, że tak zawsze było...


Ze trzeba bylo telefony wlaczac? Nie spotkalem sie. Telefon sie zawsze kladlo na tasme tylko.

aina24
Rezydent
Posty: 2989
Rejestracja: 29 sty 2010 15:34

Postautor: aina24 » 11 lip 2014 12:59

bardzo często latam samolotami i zawsze mam powlaczane wszystko dobostatniej chwili to jest do momentu startu samolotu, gdzie to mówią by wyłączyć potem to czy włączył czy nie to zasięgu i tak nie ma. Przy ladowaniu tez mówią by wyłączyć gdyż może to zakłócić prace silników. Poza tymi dwoma momentami zawsze mam włączone wszystko.

To, ze w drodze do smolenska prezydent sobie rozmawiał kiedy chciał to juz inna historia ale jest tez duże ryzyko złe skończyć wiadomo.

banita
Rezydent
Posty: 7320
Rejestracja: 31 sie 2007 07:34

Postautor: banita » 11 lip 2014 13:01

:?: :!: :shock: :roll: :lol:

MrSexy
Gastarbeiter
Posty: 51
Rejestracja: 19 cze 2014 03:36

Postautor: MrSexy » 11 lip 2014 13:35

aina24 pisze:bardzo często latam samolotami i zawsze mam powlaczane wszystko dobostatniej chwili to jest do momentu startu samolotu, gdzie to mówią by wyłączyć potem to czy włączył czy nie to zasięgu i tak nie ma. Przy ladowaniu tez mówią by wyłączyć gdyż może to zakłócić prace silników. Poza tymi dwoma momentami zawsze mam włączone wszystko.

To, ze w drodze do smolenska prezydent sobie rozmawiał kiedy chciał to juz inna historia ale jest tez duże ryzyko złe skończyć wiadomo.


hehe

u mnie tez wszystko zawsze powlaczane do ostatniej chwili.

banita
Rezydent
Posty: 7320
Rejestracja: 31 sie 2007 07:34

Postautor: banita » 11 lip 2014 13:38

pytanie bylo w WLACZENIE do kontroli a nie kiedy wylaczanie ani ile latacie :roll:

Idol
Gastarbeiter
Posty: 54
Rejestracja: 16 mar 2009 12:55

Postautor: Idol » 11 lip 2014 14:13

Tak trzeba wyłaczyć, po to jest internet żeby wyszukać (najlepiej po angilesku) i nie lataj z Polski do Londynu i nie z polakami.
PS
Przypadkiem nie przemycaj niczego w szmaponie np...

banita
Rezydent
Posty: 7320
Rejestracja: 31 sie 2007 07:34

Postautor: banita » 11 lip 2014 14:14

czy uzytkownicy pokroju tego okazu wyzej tez beda banowani po pol roku ze nie wnoszenie nic na forum?

banita
Rezydent
Posty: 7320
Rejestracja: 31 sie 2007 07:34

Postautor: banita » 11 lip 2014 14:19

dodatkowo ktore to jzu jego konto klon? bo to jeszcze za moich czasow to to bylo i szalalo

aina24
Rezydent
Posty: 2989
Rejestracja: 29 sty 2010 15:34

Postautor: aina24 » 11 lip 2014 15:24

blondynek pisze:
aina24 pisze: Przy ladowaniu tez mówią by wyłączyć gdyż może to zakłócić prace silników.


yep, zakloci prace silnikow :roll:

od kiedy silniki sa elektroniczne?



Tak mówią w samolocie, gdzieś mam o które im silniki chodzi :lol:

Kreator
Emigrant
Posty: 221
Rejestracja: 03 cze 2014 12:19

Postautor: Kreator » 11 lip 2014 19:08

Zawsze można jechać autobusem: )

https://www.youtube.com/watch?v=YtUtBrTWfTk


Wróć do „Hyde Park”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 6 gości