O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
n0thing
Gastarbeiter

karta CSCS potrzebuję opini

Postautor: n0thing » 02 sie 2013 17:13

Witam mam taki mały problem co do karty CSCS
Czytałem na stronce że jeśli posiadam kartę BHP unijne to nie muszę zdawać nowego egzaminu tylko wymienić na angielską.
I tu jest moje pytanie czy moje uprawnienia będą też honorowane czy muszę niestety przechodzić przez wszystko od początku.
Prosił bym was o jak najszybsze opinie bo za kilka dni wyjeżdżam do UK i nie wiem jak mam się przygotować do tego.
Wielkie dzięki za pomoc pozdrawiam Marcin

marekleyton
Rezydent

Postautor: marekleyton » 18 wrz 2013 22:22

hmm pierwsze slysze ze wymienia unijne bhp na angielskie cscs...ale kto wie moze przepisy sie zmienily

co do uprawnien.. sprecyzuj jakie uprawnienia masz na mysli :))

martinwelder
Gastarbeiter

Postautor: martinwelder » 19 wrz 2013 20:02

Sprawa wygląda tak: Nie ma czegoś takiego jak wymiana karty. Jeśli pracujesz w UK to musisz mieć kartę wyrobioną w UK. Nie ma możliwości zamiany uprawnień z innego kraju na uprawnienia w UK, musisz tu zdać egzamin. Otrzymasz certyfikat, który jest jedynym dokumentem na podstawie którego otrzymasz kartę CSCS. W razie czego mogę pomóc, kontakt na prv.

marekleyton
Rezydent

Postautor: marekleyton » 19 wrz 2013 21:43

wlasnie dlatego pytalem jakie uprawnienia ma chlop na mysli... bo jest masa rodzajow kart H&S / popularnie zwanych CSCS/

ja np mam karte CSCS ale wydana przez ECS i jest ona koloru zlotego, do niej zdaje sie zupelnie inny egzamin jak do zielonej czy czerwonej albo niebieskiej
bo jesli okaze sie ze kolega np jest wysoko specjalizowanym soun engineer musi miec egzamin nie CSCS a CITB...

Wróć do „Hyde Park”