O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
PiotrMajewski
Gastarbeiter

Potrzebny dobregi prawnik do odzyskania pieniędzy od firmy.

Postautor: PiotrMajewski » 07 lut 2013 11:14

Hej. Postaram się naświetlić na czym polega sprawa.
Mam podpisany kontrakt z pewną polską firmą LTD. Nazwijmy tę firmę ABC.
Kontrakt jest pomiędzy moim LTD, a LTD klienta.
Firm klienta jest dobrze prosperująca, zatrudnia kilku/kilkunastu pracowników, ma pod tą firmą kilka działalności.
Klient do połowy kontraktu płacił, po czym nagle przestał.
Pomimo tego, że firma przestała przelewać pieniądze, cały czas zwodząc mnie, że blablabla, ja wciąż wywiązywałem się z tego kontraktu do dnia dzisiejszego.
Cała moja praca jest dokładnie udokumentowana, więc rzetelność pracy nie może stanowić jakiejkolwiek podstawy do niewypłacania pieniędzy.
Nawet w ostatnio zgłosił się do mnie pracownik tej firmy pytając czy mógłbym wykonać analogiczną usługę dla niego, ponieważ widzi ogromne rezultaty i chce założyć swoją własna działalność.

W tej chwili firma ABC jest mi dłużna 16.000£. Kontrakt nie jest jeszcze zakończony.
Nie mogę już dłużej wykonywać usługi, ponieważ nie stać mnie, aby w nieskończoność zakładać za klienta.
Potrzebuje prawnika, który ściągnie pieniądze od klienta, najlepiej z odsetkami i nie tylko wysokość zadłużenia, ale za cały kontrakt. Ja z przyjemnością wywiąże się do końca z kontraktu, ponieważ pozostała mi już tylko drobnostka.
Zależy mi, aby prawnik podjął się zlecenia na określony procent. Nie interesuje mnie prawnik, któremu będę płacił XXX£ za jego niekończącą się pracę i kiepską skuteczność. Chcę się umówić z prawnikiem, że otrzyma % od odzyskanych pieniędzy. Coś jak NO Winn No Fee

Czy możecie coś doradzić?
Czy poza prawnikiem znacie jakieś inne firmy windykacyjne, które się zajmują ściąganiem długów?
Pozdrawiam

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 07 lut 2013 14:33

Prosze otworzyc temat Prawo-szukam pilnie kontaktu,i tam ma kolega namiar na Pnia ktora lubi trudne sprawy jest do niej telefon w tym temacie.

PiotrMajewski
Gastarbeiter

Postautor: PiotrMajewski » 07 lut 2013 19:53

gdzie mam otworzyc ten temat?

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 07 lut 2013 22:12

Widze ze kolega juz trafil :)

Wróć do „Hyde Park”