O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
dariusz707070
Emigrant

Nawiedzone domy w Angli

Postautor: dariusz707070 » 13 sty 2013 08:36

Nie jest to bynajmniej smieszne ale coraz wiecej ludzi opisuje ze ma do czynienia z silami powiedzmy nadprzyrodzonymi.Sprawdzalem temat i okazuje sie ze coraz czesciej straszy w angielskich domach .Czy mial ktos z was juz do czynienia z tymi zjawiskami?prosze o powazne odpowiedzi nie w stylu PANA GORALUKA.Dlaczego postanowilem to napisac ?,juz mialem pytanie co mam zrobic bo naprawde slychac kroki po schodach i szafa mi sie otwiera choc dobrze jest zamknieta.Albo opis kolezanki,widze cienie przesuwajace sie po scianie,sapanie jakies ,ktos buszuje w kuchni trzaska garnkami a jestesmy sami tylko z mezem i dziecmi.Piszcie smialo bo cos jest na rzeczy ,macie zarty robic to nie piszcie wcale ale wiem ze duzo ludzi moglo sie z tym spotkac w realu.

SadiBaxton
Emigrant

Postautor: SadiBaxton » 14 sty 2013 10:55

Nie ma sie co dziwic ze w XXI wieku temat duchow spotykany jest z drwina i szyderstwem.
Ja osobiscie nie mam jakosc sprecyzowanego zdania na ten temat - choc osobiscie wolalbym zeby cos tam po tej smierci jednak bylo - niz tylko piach i robale ;-)

Co do nawiedzonych domow .....#hmmm#
wszystko zależy od ... i tu uwaga wyznania ... religii...
wd religii katolickiej duchy zmarłych nie straszą - straszą demony - wiec jedynie egzorcyzmy miejsca lub ludzi

- zalozmy jednak ze swiat niematerialny jednak istnieje - i idzmy zatem droga logiki

osoby ktore zmarly i sa na tzw tamtym swiecie nie maja potrzeby nas odwiedzac lub straszyc czy tez robic sobie z nas jaja - gdyz wedle religii przebywaja w swiecie wiecznego szcescia i straszenie nasz nie jest im do niczego potrzebne.

Moja propozycja po rozmowie kiedys tam z pewnym ksiedzem
- na poczatku - zbadac dokladnie miejsce ktore wydaje sie nawiedzone i wykluczyc wszelkie naturalne przyczyny ( praca drewna, trzaski zwiazane ze staroscia domu, jakies zludzenia optyczne itd ) jesli juz to wszystko wyeliminujemy - trzeba zglosic sie do egzorcysty - nie wybieac zadnych swieckich -

- uprzedzam - temat jaki poruszylem przedyskutowalem wlasnie kiedys z ksiedzem- wiec nie sa to wytwory mojej wyobrazni

dariusz707070
Emigrant

Postautor: dariusz707070 » 14 sty 2013 11:45

Hm?straszy bez wzgledu na wyznanie nie wazne czy jest sie wyznawca buddyzmu koranu czy pisma swietego.Dobrze ze ksiadz nie zaprzeczyl , a staral sie pomoc.Ludzie wstydza sie pisac o takich rzeczach ,proste ktos moze powiedziec ;no co ty?szurniety jestes?Majac 13 lat tez bylem swiadkiem takich zdarzen,bedac na obozie sportowym w Dzwirzynie nad morzem.Mialem warte przy budynku byly takie ,zapisywalo sie kto wchodzi i wychodzi o ktorej godzinie dyzury poprostu.Ekipa poszla nad morze bylem sam ,budynek dlugi jednopietrowy.siedzialem przy wejsciu do tego budynku,Stolik ,krzeslo i slysze trzask drzwi raz drugi,mysle ze ktos zapomnial zamknac pokoju, ale dwuosobowe pokoje byly zamykane na klucz,zapomnial ktos , wiec to przeciag.Za chwile slychac kroki i ktos odbija pilke o podloge a echo niesie.wchodze na gore sprawdzic myslalem ze ktos zostal.I co?nikogo nie bylo wszystkie drzwi pozamykane na klucz.Okazalo sie potem ze chlopak sie w tym budynku powiesil.Wiele lat temu.Mysle ze dusza nie znalazla drogi na druga strone.Poprostu wielu zmarlych nie pogodzilo sie z tym faktem,i jak naukowcy mowia energia uwieziona w naszym wymiarze zostala.

Wróć do „Hyde Park”