O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
paula6
Gastarbeiter

karta kredytowa

Postautor: paula6 » 01 sty 2013 14:53

Dzień dobry, mam podbramkową sytuację i potrzebuję wyciągnąć z mojej karty kredytowej pieniądze.
Oczekuję waszej pomocy jak to zrobić. Karta jest barclays bank, current limit 800,00, cash limit 200, 00 ale teraz potrzebuję więcej :)) - ten limit jest ogólnie od kwoty czy miesięczny?, cash machine limit 100,00.
Bardzo proszę o pomoc, próbowałam już kupić pieniądze (euro) na poczcie i w money shop ale niestety to nie przeszło. Bardzo proszę o waszą pomoc, jak wyciągnąć tą gotówkę z tej karty, pozdrawiam i z góry dziękuję za rady paula

goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 01 sty 2013 16:24

Limit na bankomat jest dla banku by ludzie nie opróżnili bankomatów w 10 minut.
Limit 200 cash - nie bardzo rozumiem, ale mogę się domyśleć, że chodzi o zakup w sklepie. To miało by sens jak by np. ktoś kartę zwędził i użył w tak zwanych żelazkach gdzie nie podaje się pinu (zdarza się, jak terminal jest uszkodzony lub nie działa). Ale ja tego nie mam i nie miałem i mówiąc szczerze pierwszy raz o limicie cash 200.
Limity są dzienne. Tak więc jutro wyciągniesz znów 100 z bankomatu, tylko nie widzę sensu, bo gotówka z Karty Kredytowej jest droga i nieopłacalna.
A nie możesz spróbować przez paypal przesłac komuś pieniądze?

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 01 sty 2013 21:36

Goral jak zwykle pierniczy bez sensu I bez ladu/skladu/pojecia bladego.

Dziewczyna pisze o karcie KREDYTOWEJ, wyciaganiu gotowki karta KREDYTOWA.

user1358274
Gastarbeiter

Postautor: user1358274 » 02 sty 2013 00:11

emigrantka, ale on jej dobrze powiedział.

Wybieranie gotówki z karty kredytowej jest koszmarnie drogie, bardzo duże odsetki i zazwyczaj jest bardzo mały limit takiego kredytu.

Od gotówki są karty debetowe, karty kredytowe są od zakupów.

paula6
Gastarbeiter

Postautor: paula6 » 02 sty 2013 09:21

dziękuję za próbę pomocy . zdaję sobie sprawę z dużego kosztu operacji wyciągnięcia gotówki z karty kredytowej ale tak jak wspominałam sytuacja mnie do tego kroku zmusza ,poza tym planuję spłacić ten kredyt z karty przy najbliższej wypłacie czyli za tydz więc myślę że koszt nie będzie astronomiczny .chodzi mi możliwości :pozyskania: gotówki z karty na której są tylko środki na zakupy bo limit gotówki został już wyczerpany. dziękuje za pomoc i wszystkiego dobrego w nowym roku

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 02 sty 2013 10:52

User - dziewczyna pisze o limicie gotowkowym na kredytowce, cymbal goral pierniczy o limitach bankomatow. To zupelnie co innego.

paula6 pisze:.chodzi mi możliwości :pozyskania: gotówki z karty na której są tylko środki na zakupy bo limit gotówki został już wyczerpany.

Paula - jezeli limit zostal wyczerpany to sama sobie odpowiedzialas.

Ewentualnie jezeli ktos znajomy cos chce akurat kupic, zaplac swoja karta a od niego/jej wez gotowke. Innej opcji nei widze

SadiBaxton
Emigrant

Postautor: SadiBaxton » 11 sty 2013 08:16

a moze sprobuj popytac o jakas pozyczke z banku -

Wróć do „Hyde Park”