O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
Kingaxyz
Gastarbeiter

wyrobienie dowodu/paszportu w UK - poważny problem

Postautor: Kingaxyz » 03 wrz 2012 14:41

witajcie. jestem jeszcze nieletnia (17 lat), kilka dni temu zaczęłam pracę ale potrzebny jest dowód bądź paszport na xero a się okazało że po prostu zgubiłam dowód osobisty a paszportu nigdy nie miałam.... słyszałam że jeżeli nie mam 18 lat to potrzebny podpis rodziców a problem w tym że moi rodzice są rozwiedzeni ojciec w PL ,a z mamą nie utrzymuję kontaktu, mieszkam sama, a potrzebuję pracy żeby się utrzymać...co mam zrobić w tym przypadku? i jeśli ktoś wie czy będę mogła ubiegać się o paszport bądź dowód w UK bez podpisu rodziców?
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2012 16:12 przez Kingaxyz, łącznie zmieniany 1 raz.

matej
Emigrant

Postautor: matej » 08 wrz 2012 18:12

dowodu w UK nie wyrobisz z tego co wiem, zostaje tylko paszport ale jak jest z osobami niepełnoletnimi nie wiem... najlepiej zadzwon do ambasady i bedzie jasne

moneta71
Gastarbeiter

Postautor: moneta71 » 09 wrz 2012 16:09

cze.. czeka cie wizyta w konsulacie. rezerwacja wizyty przez internet. czekasz na wizyte ok 2 miesiace:))
jesli masz tu jakies papiery ze mieszkasz tu placone rachunki na twoje nazwisko lub masz prace, konto bankowe, cokolwiek
wyrobisz paszport na miejscu czekasz 8 tyg
jesli nie dostaniesz paszport tymczasowy i niestety czeka cie zjazd do polski
to nic ze nie mialas wczesniej paszportu oni maja wszystko odnotowane w komp
jestes niepelnoletnia:)) mozliwe ze trzeba te podpisy
co radze rezerwuj wizyte przez komp w konsulacie
i nie czekajac na termin idz sie dopytac do konsulatu
nie bedziesz miala rozmowy z konsulem
lecz stoi tam w wejsciu mlody gosciu ktory ci poradzi
albo wejdz do srodka i tam jest radca prawny wizyta free ktory ci poradzi co masz zrobic
radca prawny jest w srodku na lewo

utrzymuj ze nie utrzymujesz kontaktu z rodzicami, ze nie masz z nimi kontaktu, i co by nie bylo staraj sie o wizyte u tego doradcy. Kolezanka powiedziala mi ze w konsulacie jest osoba ktora zajmuje sie takimi tragicznymi przypadkami

Wróć do „Hyde Park”