O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
Rafik33
Gastarbeiter

Wyslanie pieniedzy do Polski a kantory internetowe

Postautor: Rafik33 » 09 lip 2012 11:59

witam od niedawna pracuje i mieszkam w Wielkiej Brytanii a teraz chcialbym przeslac troche pieniedzy do Polski. Problem w tym ze nie chce stracic na kursach i najlepiej zeby dalo sie przeslac funty na konto walutowe do polski a potem ta osoba wymienilaby sobie kase na zlotowki w kantorze internetowym. Szukam jakiegos taniego sposobu przeslania funtow na konto walutowe gbp w polsce, zeby nie pobierali jakiejs duzej oplaty za to znacie moze taka firme ?

gluszczenko
Gastarbeiter

Postautor: gluszczenko » 10 lip 2012 10:51

hej,

ja korzystam juz rok z sami-swoi, nie maja juz limitow na przesylanie kasy, normalnie placisz karta, i po paru dniach masz juz przeliczone w zlotowkach po dobrym kursie.

pzdr,
m.

kozbierski
Troll

Postautor: kozbierski » 11 lip 2012 08:54

beznadziejna obsługa

gluszczenko
Gastarbeiter

Postautor: gluszczenko » 11 lip 2012 09:00

obsluga przez stronę www? nie musze ruszać dupy z domu, wszystko jest online.

TomekNewcastle
Gastarbeiter

wymiana walut a kantory internetowe na StrefaWalut.pl

Postautor: TomekNewcastle » 14 lip 2012 21:31

Rafik33 pisze:witam od niedawna pracuje i mieszkam w Wielkiej Brytanii a teraz chcialbym przeslac troche pieniedzy do Polski. Problem w tym ze nie chce stracic na kursach i najlepiej zeby dalo sie przeslac funty na konto walutowe do polski a potem ta osoba wymienilaby sobie kase na zlotowki w kantorze internetowym. Szukam jakiegos taniego sposobu przeslania funtow na konto walutowe gbp w polsce, zeby nie pobierali jakiejs duzej oplaty za to znacie moze taka firme ?

najlepiej zajrzyj na jakiś ranking kantorów internetowych i dowiedz się które kantory internetowe najtaniej by wymieniły walutę, Ty musisz pokryć koszty przelewu z UK do Polski a potem już raczej nie ma opłat nie ma w Polsce (jest wiele kantorów, które w ogóle nie pobierają opłat i zarabiają tylko na spreadzie kursowym); Polecam zajrzeć na zestawienie kantorów http://strefawalut.pl najlepsza porównywarka kantorów jaką znam.

Rafik33
Gastarbeiter

Postautor: Rafik33 » 27 lip 2012 17:43

Dzięki, ale znalazłem już najlepszy kantor internetowy na stronie http://www.kantoryinternetowe.com :)

BozaKrowa
Gastarbeiter

Postautor: BozaKrowa » 27 lip 2012 23:30

a co powiecie o western union? ja to nie posiadam żadnej wiedzy w temacie ale słyszałam, że to o tyle dobra opcja, że pieniądze są do odbioru prawie natychmiast

Bobosik
Gastarbeiter

Pilne

Postautor: Bobosik » 02 lut 2013 12:19

Witam!

Pilnie potrzebujemy pomocy na temat przelewόw pienieżnych z UK do Polski. To jest krόtka ankieta, ktόrej wypełnienie zajmie zaledwie 2 min: https://www.surveymonkey.com/s/transferow.

Ankieta jest anonimowa, a otrzymane dane będą użyte wyłącznie do ogόlnej analizy rynku.

Uwaga! Każdy, kto wypełni ankietę do 6 lutego, 2013, ma możliwość wygrania nagrody o wielkości 50£. Zwycięzce wyłonimy poprzez losowanie i poinformujemy osobiście (o dane kontaktowe prosimy w końcu ankiety).

Z gόry serdecznie dziękujemy za pomoc i odpowiedzi!

Bobosik
Gastarbeiter

Re: Pilne

Postautor: Bobosik » 04 lut 2013 09:26

WYPRAWIONY LINK: https://www.surveymonkey.com/s/transferow

Bobosik pisze:Witam!

Pilnie potrzebujemy pomocy na temat przelewόw pienieżnych z UK do Polski. To jest krόtka ankieta, ktόrej wypełnienie zajmie zaledwie 2 min: https://www.surveymonkey.com/s/transferow

Ankieta jest anonimowa, a otrzymane dane będą użyte wyłącznie do ogόlnej analizy rynku.

Uwaga! Każdy, kto wypełni ankietę do 6 lutego, 2013, ma możliwość wygrania nagrody o wielkości 50£. Zwycięzce wyłonimy poprzez losowanie i poinformujemy osobiście (o dane kontaktowe prosimy w końcu ankiety).

Z gόry serdecznie dziękujemy za pomoc i odpowiedzi!

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 04 lut 2013 09:59

W mleczku jest transfer pieniedzy niezaleznie od kwoty Na konto 1.50£ i komus na poczte w Polsce niezaleznie od kwoty 4.50£,,,, 9.50 :shock: to mi 5£ na obiad zostanie.Wysle 20£ i stala oplata9.50?mialo byc tanio!!!

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 04 lut 2013 10:20

Co cie obchodzi kto ile wysyla?Moze na fundacje chce 20£ wyslac?musze 1000? niedoczytana babo chodzi o przelew z tad na konto walutowe w Polsce co mi za interes placic9.50£ jak moge 1.50£A odbiorca wyplaci sobie jak mu wygodnie.Kretynka jestes.

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 04 lut 2013 10:50

Czy wplacisz w sami swoi czy w banku czy gdziekolwiek , licza ci po swoim kursie tu.Ile wplynie na konto w Polsce zalezy od tutejszego kursu £ ta.Nie pyszcz na drugi raz bo nie masz racji.A kiedy i po jakim kursie ktos wyplaci w Polsce to wyplacajacego sprawa.

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 04 lut 2013 10:56

Tylko widzisz Daro nie każdy liczy tutaj każdego zarobionego funta i będzie jeździł gdzieś tam, żeby coś taniej przelać.

Gdybym miała konto w Halifaxie to wolałabym bez ruszania się z domu przelać zamiast jeździć po polskich sklepach, żeby 5 przyoszczędzić.

Po 2 z tego co mi wiadomo kursy walut różnią się między firmami (kilka lat temu chcąc wysłać większą kwotę dzwoniłam do kilku i różnice wynosiły dobre kilka pensów, a przy kwocie kilkunastu tyś. funtów robiło to dużą różnicę).

Wróć do „Hyde Park”