O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
molchanowski
Gastarbeiter

ktos mnie wrabia w stluczke

Postautor: molchanowski » 02 cze 2012 17:58

dostalem wlasnie smsa od jakiegos kolesia o tresci: witam panie olchanowski. tu dr jakistam w sprawie wczorajszej stluczki. odwiedzilem serwis mercedesa ktory stwierdzil uszkodzenie czujnika cofania i wycenil naprawe na 150£. czy chcesz zalatwic sprawe przez firme ubezpieczeniowa? podaj mi swoj adres email abym mogl przeslac wycene.
o co q...wa chodzi?

molchanowski
Gastarbeiter

Postautor: molchanowski » 02 cze 2012 18:25

Hi Mr Olchanowski, this is Dr Noor with the black mercedes jeep that you hit into the back the other day. I took the car for inspection, garage told me one of my rear parking sensor has been knocked of and replacing. They have given me as estimate (£150). Can I have your email, I will email the quotation? Do you want to go through insurance? Please let me know

maya
Rezydent
Kontaktowanie:

Postautor: maya » 03 cze 2012 00:12

A numer tel. podasz? Jakiś wałek imo.

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 03 cze 2012 13:10

Twoje nazwisko?

Jakis znajomy kogos stuknal i podal Twoj numer i nazwisko. Proste.

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 03 cze 2012 13:12

Nie Twoje nazwisko? Jak wyzej - bo nazwisko wybitnie polskie wiec jakis znajomy kogos stuknal, nazwisko wymyslil a numer podal Twoj.

Z normalnego numeru komorki ten sms?

molchanowski
Gastarbeiter

Postautor: molchanowski » 03 cze 2012 16:57

moje nazwisko i moj numer telefonu a sms przyszedl ze zwyklej komorki

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 03 cze 2012 17:04

tez dostaje tego typu smsy od czasu do czasu, i to nic tylko widocznie ktos kto ma twoj nr dostal jakas prace dotyczaca pozyskiwania klientow, no i tak probuje na rozne sposoby. Czasem mam ochote odpisac odpier... sie, ale jakos nawet tego mi sie nie chce. Tak wiec to nic tylko jakas reklama...

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 03 cze 2012 22:06

Aina - Ty nie czytas co tu jest napisane? Jaka reklama?

Twoj numer, Twoje nazwisko - ja bym osobiscie zadzwonila do goscia i zapytala o marke/rejestracje samochodu ktory go stuknal i jak wygladal kierowca.. pozniej rozejrzalabym sie ktoremu ze znajomych w ryja za to dac...

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 03 cze 2012 23:03

Kiedys mialam do zrobienia lazienke, umowilam sie na \"quote\" z hydraulikiem oglaszajacym sie na Londynku. Przyszedl ze znajomym, obejrzeli lazienke, dali mi quote duzo wyzsza niz wczesniejsze od inncyh wiec nei skorzystalam.

Kilka tygodni pozniej dostalam na moj adres rachunek za gaz/prad (okolo £500) na tego hydraulika nazwisko.

Zadzwonilam do EDF co jest - powiedzieli ze wyprowadzajac sie ze swojego starego mieszkania spisal liczniki i ppodal im telefonicznie stan licznikow i prosil o wyslanie rachunkow na ten (moj) adres jako ze pod ten adres sie przeprowadza.

Oczywiscie EDF skasowalo rachunek kiedy wytlumaczylam ze absolutnie u mnie nie mieszka i nie mam z jego rachunkami nic wspolnego ale krew mnie chciala wtedy zalac na jego bezczelnosc.

Tu mi sytuacja wyglaa na podobna wiec jak wyzej - zadzwon do faceta od ktorego dostales sms, zapytaj o marke/kolor/rejestracje samochodu/wyglad kierowcy. Powiedz ze to nie Twoj i ze ktos ewidentnie chce sie wywinac podajac Twoje dane.

A wsrod znajomych poszukaj losia z takim samochodem/wygladem i daj w ryja.

Wróć do „Hyde Park”