O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
czarnas
Emigrant

Postautor: czarnas » 31 maja 2008 16:37

Marc znów pijesz do tematu który został zamknięty i źle odbierany przez Ciebie! daj spokój już z tą twoją wraźliwościa bo to nudne.....,zmień płyte...pozdro

pytonik
Gastarbeiter

Postautor: pytonik » 31 maja 2008 18:42

Hej Czarnas chce zebys wiedziala ze jestem z toba. Pojechalem po nich dwa razy ale dwa razy mi posta wyrzucili. Widac wielcy przeciwnicy rasizmu ale tez i wolnosci slowa. Jak to moze isc w parze nie wiem? Hipokryci wiedza pozdro dla nich.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 31 maja 2008 19:31

W swoich postach (obu) zlamales dwa puntky regulaminu. Za pierwszym razem grzecznie prosilem cie bys tego nie robil, za drugim dostales ostrzezenie.

Wolnosc slowa nie obejmuje gloszenia nienawisci z powodow rasowych, powiem wiecej, w kazdym cywilizowanym panstwie jest to objete kodeksem karnym. Gdybys robil to publicznie to przekonalbys sie o tym dosc szybko.

Albo i bys sie nie przekonal, bo zapewne twoje zdolnosci oratorskie nie obejmuja poslugiwania sie zadnym innym jezykiem poza tym wyssanym z mlekiem ojca.

Czarnas niespecjalnie wiem co masz na mysli piszac ze pije do tematu, ale tez, szczerze mowiac, niespecjalnie mnie to obchodzi. Milej nocy, dziecinko.

czarnas
Emigrant

Postautor: czarnas » 01 cze 2008 12:25

PYTONIK - pisałam tez o tej wolności słowa ale jak to wyszło- tak że nie specjalnie moge mieć swoje zdanie,bo jeśli nie zgadzam się z pozostałymi to mogą nawet mnie "zdeptać " przysłowiowo gdyby mogli.Niektórzy nie umieja słuchać i to przykre.Pozdrawiam

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 01 cze 2008 13:27

Czarnas, juz daj spokoj z ta martyrologia, to to sie zaczyna robic naprawde smieszne. Nikt Cie nie wyzywal, nikt Cie nie 'deptal' - jak to ladnie ujelas - po prostu ktos Ci zwrocil uwage!

I kto tu nie umie czytac(sluchac :D )

pytonik
Gastarbeiter

Postautor: pytonik » 01 cze 2008 13:49

Chlopak naczytal sie Kapuscinskiego i na lepek wali.

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 01 cze 2008 14:17

Nie podobaja Ci sie ksiazki Kapuscinskiego? Szkoda, bo wg mnie byl swietnym pisarzem. Czytales w ogole jakakolwiek z jego ksiazek? wiecej niz 10 stron?

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 01 cze 2008 15:06

Ja bym raczej go zapytal czy w ogole przez cale zycie przeczytal wiecej niz dziesiec stron :P

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 01 cze 2008 18:52

Pytonik - bo/poniewaz:
- krytyka jest mile widziana gdy jest konstruktywna,
- wcale nie trzeba pisac ty ch... zeby komus dosadnie okazac swoja niechec,
- jak juz wiele razy powtarzal wszechmocny, i w sumie nawet sie z nim zgadzam krytyka punktowa nie jest czyms zlym w przeciwienstwie to uogolniania, pomimo nawet ze ogolniki pasuja w wiecej niz 10%.
A teraz Cie obronie zebys nie czul sie taki samotny i wyalienowany.

W sumie dlaczego go dyskryminujecie i odrzucacie, to ze jest inny nie znaczy ze trzeba go tak traktowac. Walka z trzema schodami nawet jak sa to schody intelektualne, pomozcie nie krytykujcie, tlumaczcie, w koncu zrozumie. Dracena umie sie odwracac do slonca wiec moze on z czasem tez ogarnie. To jest dopiero rasizm i dyskryminacja a fee wstydzcie sie.

pozdrawiam

pytonik
Gastarbeiter

Postautor: pytonik » 01 cze 2008 20:11

Smieszni ludzie z Nibylandii. Posluchajcie. Tego waszego intelektualnego swiergotu juz nie mozna czytac. Co ty w tym kraju robisz jak ty taki madry jestes. Powinienes na Wiejskiej zasiadac jeden z drugim. A prawda jest taka ze jestes miekie pupy (juz nie bede klal bo znowu mnie zbanujecie). W chwilach ektremalnych robilibyscie w gacie. Co ty sobie myslisz ze ludzi mozesz tak osadzac bo madry jestes. Jestem po studiach dziennikarskich i dobrze wiem kto to byl Kapuscinski tylko sie nie obnosze z tym tak jak ty pusty czlowieczku.

pytonik
Gastarbeiter

Postautor: pytonik » 01 cze 2008 20:12

Cytat se walnal z Kapuscinskiego i intelektualista sie znalazl hahaha

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 01 cze 2008 20:21

Koszmar ze "intelektualny-inaczej" w Pl przebrnal w ogole przez egzaminy wstepne na studia.

Z twojego slownictwa:
Smieszni ludzie z Nibylandii. Posluchajcie. Tego waszego intelektualnego swiergotu juz nie mozna czytac. Co ty w tym kraju robisz jak ty taki madry jestes.

wnosze iz kazda miernota moze studiowac dziennikarstwo, i zapewne to jest powodem dla ktorego poziom dziennikarstwa w Polsce jest przerazajaco niski.
Ale studiow nie skonczyles, wiec niespecjalnie masz sie z czym obnosic :lol:

A teraz idz juz spac, pytongu :lol:

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 01 cze 2008 20:38

Ja znam wielu informatykow po informatyce co sprzataja kible, elektronikow po elektronice co jezdza na rikszy.

Pytanie: Co was tych wspanialych rodakow tak bardzo gniecie to, ze my ci zli wyjechalismy do "nibylandii". Wy ( z duzej tylko bo poczatek zdania bez tasacji prosze ) jestescie tam lub wrociliscie tam zalezy od sytuacji i caly czas jakies wielkie pretensje do nas... jak jestesmy tacy niedoskonali to sie cieszyc powinienes, ze wyjechalismy i nie skalamy waszego pieknego wizerunku rzeczywistosci i otoczenia swoja obecnoscia.

.

pytonik
Gastarbeiter

Postautor: pytonik » 01 cze 2008 20:45

Ale o czym ty piszesz ja tez przeciez jestem tu. A studia niestety skonczylem i to na Uniwersytecie Warszawskim. Skoro uwazasz ze tam miernota studiuje to gratulacje. A na jakiej podstawie piszesz ze poziom polskiego dziennikarstwa jest niski bo ja ciebie nie bardzo rozumiem. Chyba podpasowalo ci tak napisac zeby mi bardziej dogryzc. Jakie masz dowody ze poziom dziennikarstwa jest niski. Walisz pustymi slowami szaraczku.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 01 cze 2008 20:52

Wlacz dowolny polski program informacyjny w TV albo wez do reki dowolny dziennik (bo juz tygodnikow jest kilka niezlych) :lol: :lol: :lol:

I masz chyba rozdwojenie jazni bo w jednym z postow twierdziles ze wyjechales nie konczac studiow:

pytong pisze:Jedynie studiow zaluje poniewaz wyjechalem na ostatnim roku magisterki podobnie jak zona.

Cos sie gubimy, cio, pytniu?

A co do miernoty: nawet wyjatkowo nie mialem na mysli twojego poziomu intelektualnbegho ktory nam udawadniasz od kilku postow ale slownictwo ktorego uzywa rzekomy "absolwent dziennikarstwa" :lol:

Wróć do „Hyde Park”